Ukrainske myndigheter: Myten om «Ghost of Kiev» er en bløff.

alternativ-media.com

Ukrainske myndigheter avkrefter nå myten om flygeresset «Ghost of Kiev», og er dermed bekreftet som en propagandaløgn. Den ikke-eksisterende jagerpiloten har blitt hyllet i vestlige medier etter å ha angivelig skutt ned 6 russiske fly bare den første dagen av krigen og tilsammen 40 totalt.

Fake News!

Det medfører riktighet at flygerhelten major Stepan Tarabalka ble drept i kamp, men det er fake news å si at han var «ghost of Kiev», slik det har blitt hevdet i flere vestlige kontrollerte redaktørstyrte medier.

Notoriske løgnere.

Det ukrainske luftvåpenet fant det nødvendig å utstede en uttalelse som instruerte vestlige medier til å avslutte svindelen. Dette etter at en artikkel i The Times (en artikkel som senere ble redigert) ble ukritisk delt av blant annet Daily Mail, New York Post og flere andre vestlige og norske kontrollerte og redaktørstyrte medier. Det urovekkende er at disse medier har fått mer enn indikasjoner tidligere på at rapportene om «Ghost of Kiev» kan ha vært bare en myte. At de likevel fronter dette til en toppsak, fordi det tjenrer deres narrativ, gjør dem ganske enkelt til notoriske løgnere.

Løgnsentralen og sannhetsministeriet Faktisk.no

Alle løgner mor – Faktisk.no – har som vanlig tviholdt på sanhetsgehalten i myten på sin sedvanlige måte:

At Faktisk.no ikke har funnet noen beviser for at «The Ghost of Kyiv» eksisterer, betyr ikke nødvendigvis at historien er falsk. Men så langt har det ikke kommet beviser for det motsatte.

Symbolet på en kollektiv stridsånd.

Om vi tolker en tweet fra det ukrainske luftvåpenet riktig, dreier myten om «Ghost of Kiev» seg om den kollektive ånden til de ukrainske jagerflygerne, og ikke én enkelt pilot:

Ifølge Rebel News er de fleste, om ikke alle, nedskutte fly på både russisk og ukrainsk side, skutt ned av bakke-til-luft-missiler og MANPADs. Dette er i tråd med erfaring som sier at rene luftkamper mot fientlige fly tilhører fortiden, selv om den type kamper har blitt romantisert i Hollywood-filmer som f.eks Top Gun. Direkte kamper mellom jagerfly skjer, men tilhører unntakene.

Det ukrainske flyvåpenet avkreftet søndag 1. mai rapportene om «Ghost of Kiev», og sa at den mystiske piloten rett og slett var en myte opprettet som propaganda.

Promotering
Promotering

Fyll in din epostadresse og abonner gratis på våre artikler:

Å kopiere denne artikkelen via auto-feed eller lignende, for så å utgi den på egen nettside under eget domene, slik at artikkelen fremstår som sin egen, kan gjøres mot et honorar på kr. 10.000.-
Å gjennomføre en slik handling med auto-feed eller lignende, bekrefter at man erkjenner betingelsen og godtar honoraret. Honoraret bortfaller om det foreligger en avtale på forhånd. Alternativ Media©

Les artikkelen direkte på Alternativ -Media