Ukrainas etterretningtjeneste: Opererer den med drapslister?

Derimot.no

Det er titusenvis på listene.

Ikke bare Ungarns statsminister Viktor Orban , men også den kroatiske presidenten Zoran Milanovic og en nobelprisvinner har blitt oppført på Myrotvorets, den ukrainske etterretningsdatabasen som fungerer som en drapsliste.

Sputnik beskrev mandag nettstedet som en «beryktet ukrainsk drapsliste». I april 2015 publiserte Myrotvorets, [oversatt som Peacemaker ] hjemmeadressene til den ukrainske forfatteren Oles Buzina og tidligere Verkhovna Rada-parlamentariker Oleg Kalashnikov, «bare dager før de ble myrdet,» ifølge Wikipedia.

Oles Buzina 

Myrotvorets  har utpekt Orban som en «anti-ukrainsk propagandist». Den ungarske regjeringen har uttalt seg mot en olje- og gass-embargo mot Russland. En talsmann sa til nyhetsbyrået Reuters at Ungarn ikke har ombestemt seg i saken. Hvis dette vetoet beholdes, vil et fullstendig EU-importforbud være av bordet.

EU-tenketanken Bruegel anslo at Russland før krigen eksporterte olje verdt 450 millioner euro til EU hver dag. I tillegg til Ungarn er andre EU-land som Hellas, Italia og Spania bekymret for oljeboikott. De frykter at konsumprisene vil fortsette å stige som et resultat. Selv om det blir vedtatt embargo, er det fortsatt helt uklart når tiltakene trer i kraft.

Søndag bekreftet Gergely Gulyas, lederen av den ungarske statsministerens kontor, at minst ni europeiske land åpnet kontoer i rubler i russiske banker for å muliggjøre gassbetalinger, selv om de ikke ønsker å offentliggjøre dette, muligens av frykt for å bli lagt til dødslisten.

«Ukrainas fiender»

Den ukrainske databasen publiserer personopplysningene til Ukrainas «fiender». Sputnik rapporterte at «flere individer hvis navn har blitt lagt ut på nettstedet er blitt myrdet, og borgerrettsgrupper og regjeringer har gjentatte ganger bedt om å fjerne den».

Сайт
Logen til Myrotvorets

«[Orban] er oppført som en «medskyldig av russiske krigsforbrytere», en «medskyldig i russiske myndigheters forbrytelser mot Ukraina og dets borgere», for sin «deltakelse i handlinger med humanitær aggresjon mot Ukraina», som en «anti- ukrainsk propagandist, og for hans generelle allsidige «samarbeid med den russiske aggressoren».

«Orbans spesifikke «forbrytelser» inkluderer hans avslag på å tillate at våpen beregnet på Ukraina sendes gjennom landets territorium, og hans avslag på å avvise russiske gassforsyninger selv på lang sikt. Statsministerens vilje til å betale for russisk gass i rubler er også nevnt.»

Sammen med Orban dukker også den kroatiske presidenten Zoran Milanovic opp på listen. «Milanovic havnet på listen for å si at Kroatia ikke på noen måte vil bli involvert i Ukraina-krisen i tilfelle den eskalerer, og at de ikke vil utplassere troppene sine der. Han har også sagt at Ukraina ikke hører hjemme i NATO og at EU utløste et kupp i Ukraina i 2014 da den pro-russiske presidenten Viktor Janukovitsj ble kastet ut, rapporterte Kroatias statlige pressebyrå HINA.

Roger Waters - Wikipedia
Står også på dødslisten

Listen inneholder rundt 187 000 navn, inkludert Pink Floyd- medlem Roger Waters, som for tre år siden sa at Russland hadde flere rettigheter til Krim enn Ukraina hadde.

Selv Kreml-kritikeren, nobelprisvinneren Svetlana Aleksijevitsj, er på listen for å nevne at noen etniske ukrainere hadde hjulpet nazister i jødeforfølgelsen under andre verdenskrig.

Omtrent 4 500 vestlige, ukrainske og russiske journalister akkreditert av myndighetene i Donbass, et obligatorisk krav for å jobbe i området, mottok senere drapstrusler. FWM-bidragsyter, Manuel Ochsenreiter, som gikk bort i fjor, var en av dem.

«Listen er veldig farlig og bør fjernes umiddelbart. Spenningen er allerede høy, og det gir bare bensin på bålet,» bemerket tidligere Human Rights Watch-tjenestemann i Ukraina Yulia Gorbunova. Fjerning av listen har blitt bedt om gjentatte ganger av FN-, G7- og EU-ambassadører samt menneskerettighetsgrupper, men til ingen nytte, påpekte HINA.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Sebastian Herrmann

https://www.globalresearch.ca/hungarian-pm-croatian-president-noble-prize-winner-ukrainian-hit-list/5779397

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 17

Les artikkelen direkte på derimot.no