Ukrainakrigen dreier seg også kjernekraft og atomvåpen. Russland kontrollerer nå alle Ukrainas kjernekraftverk.

Derimot.no

Ukrainas president sa før den russiske innmarsjen at landet hans at han ønsket å skaffe seg atomvåpen. Uttalelsen var sannsynligvis en del av grunnen til den russiske invasjonen. Dette er naturligvis underkommunisert i våre medier.

Det skal ikke mye fantasi å forstille seg hva som ville skjedd om Cubas president hadde annonsert noe lignende. Men fortsatt har det ennå ikke gått opp for våre politikere og medier at den tiden er forbi hvor det er USA som bestemmer hvilke regler som gjelder. 

Det er en av årsakene til den nærmest hysteriske politiske kampanjen mot Russland som nå pågår i alle større vestlige medier. Russland gjør noe lignende som USA har hatt enerett til i over 30 år. Løsningen er et nytt internasjonalt regelverk som alle overholder. Det gamle er gjennomhullet av USAs «humanitære kriger» for lenge siden. Kriger som de fleste politikere i Norge enten åpent eller stilltiende har støttet.

Det møter seg sjøl i døren nå.

Redaksjonen.

Ukraina og atom-saken.

Fra Voltaire Network.

Energatom, Ukrainas nasjonale atomkraft-selskap, har innrømmet via sin styreleder Petro Kotin at Ukraina, helt lovlig, lagret anriket uran til militære formål fram til 2012.

Etter det ble lagrene overført til Russland med hjelp av International Atomic Energy Agency (IAEA).

Fram til nå påstår de ukrainske myndighetene at de hadde overlevert hele lageret til Russland etter at de ble uavhengige i 1991.

Helt fra begynnelsen av den russiske militære operasjonen mot nynazister i Ukraina, har president Volodymyr Zelensky påstått at russiske tropper har okkupert det tidligere sivile atomkraftverket i Tsjernobyl, og bombet et annet i Zaporizhia.

Hvem er interessert i en ny Tsjernobyl-ulykke. I hvert fall ikke de som bor i landet og nabo-landene.

For sin del har den russiske hæren nektet for disse påstandene.

De gikk inn i Ukraina fra Hviterussland. Flere russiske enheter har faktisk gått forbi Tsjernobyl, en ruin som ikke er av noen strategisk interesse.

De okkuperte ikke stedet, men de sikret det.

Den russiske hæren bombet ikke det sivile kraftverket i Zaporizhia. De hadde allerede vært der i to dager da ukrainske spesialstyrker dukket opp for å provosere fram en hendelse. De var ikke inne på kraftverket men i et tilliggende laboratorium.

De russiske militære har nå overtatt Ukrainas 15 atomkraftverk. Elektrisiteten har aldri blitt kuttet. Men den russiske hæren vil sikre at de ukrainske nynazistene ikke kommer nær disse sensitive installasjonene igjen.

President Volodymyr Zelensky, som har innlemmet nynazistiske enheter i landets hær, innrømmet før krigen at landet hans ønsket å skaffe seg atomvåpen.

Ukraina har undertegnet Avtalen om Ikke-spredning av Atomvåpen. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Romain Chollet

https://www.voltairenet.org/article215943.html

40 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 40 ganger.

Post Views: 88

Les artikkelen direkte på derimot.no