Tyrkias utenriksminister: Noen Nato-land ønsker en langvarig krig i Ukraina.

Derimot.no

Det den tyrkiske utenriksministeren her sier bekrefte det vi lenge har hatt mistanke om og som stadig flere nå forstår er tilfellet. Ledende Nato-land ønsker en langvarig Ukraina-krig for å svekke Russland.

Dette er naturligvis spillet på det globale sjakkbrettet og har lite med humanisme og fredspolitikk å gjøre. Og ledende politikere i USA sier det samme, men det kommer ikke fremt i norske medier for da ville en del falle fra og begynne å stille spørsmål om den rådende fortellingen og f.eks. om hensikten med norske våpenforsendelser.

Det er ikke tilfeldig at det som så ut som en lovende diplomatisk utvikling i Tyrkia i forhandlingene mellom Ukraina og Russland plutselig stoppet opp. «Noen» ga beskjed om at det ikke var ønskelig. Og det bekreftes nå f.eks. gjennom meldingen om at USA bevilger enda en gang en enorm sum til Ukraina på 12 milliarder kroner. Og tausheten hos våre politikere og i mediene om diplomatiet forteller egentlig at det den tyrkiske utenriksministeren forteller er korrekt.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyrkia sier at noen NATO-medlemmer ønsker lengre Ukraina-krig for å skade Russland

Tyrkias statsminister trodde krigen ville ende etter fredssamtalene i Istanbul som ble holdt forrige måned

I et intervju onsdag sa den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu at noen NATO-medlemsland ønsker at krigen i Ukraina skal vare lenger som en måte å skade Russland.

Mevlut Cavusoglu

«Det er land i NATO som ønsker at krigen skal fortsette,» sa Cavusoglu til CNN Turk. «De vil at Russland skal bli svakere.»

I følge Irans Mehr News Agency trodde ikke Cavusoglu at krigen ville vare lenge etter at Russland og Ukraina hadde fredssamtaler i Istanbul forrige måned. Men etter et NATOs utenriksministermøte fikk han inntrykk av at noen alliansemedlemmer ikke vil at krigen skulle ta slutt.

Siden Russland invaderte 24. februar, har USA og mange av deres NATO-allierte forlatt diplomatiet med Russland. I stedet for å søke en diplomatisk løsning, pøser vestmaktene våpen inn i Ukraina og fører en økonomisk sanksjonskampanje mot Russland.

Synet blant noen NATO-medlemmer om krigen ble oppsummert i en fersk rapport fra The Washington Post. Rapporten sa: «For noen i NATO er det bedre for ukrainerne å fortsette å kjempe, og dø, enn å oppnå en fred som kommer for tidlig eller til en for høy pris for Kiev og resten av Europa.»

Linker til videre lesning filmer en i  originalartikkelen

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: The Surrender of Breda by Diego Velázquez 

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no