Tre provoserende amerikanske militærøvelser som kan eskalere krigen i Europa

Politikeren.com
Read Time:2 Minute, 37 Second

Når krigen i Ukraina går inn i sin tredje måned, holder USA og dets vestlige partnere samtidig tre store militærøvelser i Europa. Hvordan vil Russland svare?

Tre store amerikansk-ledede militærøvelser finner sted i skyggen av den nåværende krigen i Ukraina: «Swift Response 2022», «Defender Europe 2022» og «Trojan Footprint 2022». Dette vil neppe bidra til nedtrapping.

Når krigen i Ukraina går inn i sin tredje måned, holder USA og dets vestlige partnere samtidig tre store militærøvelser i Europa.

Nok en gang forberedes titusenvis av tropper fra flere NATO-land til å gå til krig mot Russland for å kjempe og dø for interessene til globalistiske eliter.

Swift Response 2022 , en årlig øvelse arrangert av den amerikanske hærens Europa- og Afrikakommando, den begynte mandag og vil vare til og med 20. mai.

Øvelsen vil bli gjennomført på forskjellige steder i det nordlige Arktis, Baltikum, Balkan og andre deler av Øst-Europa, sa hæren i en uttalelse.

Rundt 9 000 soldater – inkludert 2 700 amerikanere og 6 300 soldater fra 16 allierte nasjoner – vil delta.

I tillegg til å trene for «arktiske forsvarsoperasjoner», vil soldatene simulere «felles voldelige inngrep» fra luften i Latvia, Litauen og Nord-Makedonia.

Polen kunngjorde søndag starten på Defender Europe 2022 militærøvelser, som vil finne sted 1.-27. mai i ni land og involvere 18.000 soldater fra mer enn 20 nasjoner.

“Warszawa sa at troppenes evne til å jobbe sammen i en felles kampoperasjon vil bli testet i ulike treningsøkter, inkludert langdistanse taktiske marsjer, elvekryssing og øvelser med levende ild,” sa Warszawa.

Årets Defender Europe skal nedskaleres fra tidligere utgaver, da mer enn 30 000 soldater fra 27 nasjoner skal delta i øvelsene i 2021. Det skal ha vært en av de mest omfattende militærøvelsene på kontinentet siden den kalde krigen.

Trojan Footprint 2022 er også en tredje NATO-militærøvelse i år. Denne er for spesialoperasjonsstyrker (spesialstyrker) til NATO.

De to uker lange øvelsene er spredt over Tyskland, Polen, Litauen, Latvia, Estland, Ungarn, Romania, Bulgaria, Hellas, Nord-Makedonia, Montenegro, Kroatia, Slovenia, og til og med ikke-medlem Georgia. Totalt 30 nasjoner deltar, med til sammen rundt 3300 soldater.

Med ikke mindre enn tre store militærøvelser i Øst- og Sørøst-Europa, noen av dem nær Russlands grenser, sender NATO ikke noe signal om avspenning.

Hvordan vil Russland svare?

Les artikkelen direkte på Politikeren