Stort ukrainsk nederlag i Mariupol. “Venstresiden” må ta et oppgjør med egne holdninger til krigen.

Derimot.no

derimot.no:

Etter i lang tid å ha hevdet at Ukraina er i ferd med å vinne krigen skjer nå det stikk motsatte. Den siste stillingen i Mariupol som de ukrainske styrkene har holdt, stålverket Azovstal, blir oppgitt som brohode for disse styrkene. De beordres å overgi seg av den ukrainske regjeringen.

Ser vi bort fra alle frasene som ledsager denne meldingen er realitetene at Ukraina taper krigen og at det har vært klart i lang tid.

Det har også lenge vært klart at kampene om Mariupol var tapt. De omringete styrkene i stålverket ville måtte overgi seg før eller siden – og nå skjer det.

Stålverket

Men det store spørsmålet er hvordan og ikke minst hvorfor nesten alle store vestlige medier har fordreid det som har skjedd i Ukraina. I stedet for å bringe fakta om utviklingen i krigen har de servert publikum eventyrfortellinger om ukrainske seire, ville spekulasjoner om Putins psykiske og fysiske helse, om oppdiktete jagerflygere som skyter ned titalls russiske fly osv.

Hensikten med denne typen journalistikk kan ikke være å informere befolkningen, men å villede den slik at den godtar stadig større bevilgninger til krigsindustrien, for å produsere og levere våpen til landet. Til stor skade for innbyggerne sin velferd i egne land og med mange tusen flere drepte ukrainere og russere i en krig Ukraina ville måtte tape.

Alternativet har hele tiden vært en diplomatisk løsning som ble innledet rakst etter krigsutbruddet, men som ble blokkert av USA og Storbritannia som ville bruke krigen til å svekke Russland. For å holde oppe støtten i vest måtte de mindre ukrainske seierne fremstilles i mediene som vendepunkter i krigen, fakta om hva som skjedde på bakken måtte omskrives slik at folk trodde at Russland ville tape bare Ukraina ble forsynt med tilstrekkelig våpen.

Mediene avslører seg på denne måten som mikrofonstativer for bestemte krefter i samfunnet og ikke som informasjonskilder til viktige begivenheter i verden. Det er maktens redskaper og brukes for alt de er verdt.

Enda verre i vårt land er at alle de politiske partiene støttet våpenlevering og ikke nevnte nødvendigheten en diplomatisk løsning som ville spart tusenvis av ukrainske og russiske gutters og jenters liv. Det vi politisk har opplevd er et fullstendig knefall for krigskreftene og ikke minst de som kaller seg “venstresiden” må ta et oppgjør med seg selv og deres eget forhold til krig og fred.

En del vil naturligvis fortsatt klamre seg til håpet om en ukrainsk seier så lenge som mulig, men i noen medier er en i ferd med å endre fortellingen fordi opinionen må forberedes på det som er i ferd med å skje.

For “venstresiden” gjenstår et politisk oppgjør om egne vedtak og holdninger. Om det kommer er en annen sak. Hvis det ikke skjer faller den ene veggen ut av deres “politiske hus”. Da blir det ikke politisk beboelig.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina beordrer soldatene i stålverket til å overgi seg.

Kiev hevder at de har fullført sitt oppdrag.

Generalstaben til de væpnede styrker i Ukraina bekreftet på sine sosiale medier tirsdag kveld at tjenestemennene som var på plass ved Azovstal stålverk i Mariupol har blitt beordret til å overgi seg.

“Garnisonen “Mariupol” har fullført det tildelte kampoppdraget. Den høyeste militærkommandoen utstedte en ordre til sjefene for enhetene i Azovstal om å redde livene til personellet,» forklarte den ukrainske militærerklæringen. Ifølge Kiev, mens de hadde stillinger i Azovstal, forhindret soldatene russiske tropper fra å operere i andre teatre.

De to landene har vært involvert i en omfattende konflikt siden februar, da Moskva angrep nabostaten, etter en åtte år lang kamp om Donbass skjebne.

The real and fake reasons for loosing sales

Kiev insisterte på at Azov-nynazistene og medlemmer av deres regulære styrker hadde «hindret implementeringen av den [påståtte russiske] planen for rask seier av [nærliggende] Zaporozhye, og stanset russisk tilgang til den administrative grensen til Donetsk og Zaporozhye regioner.”

Ukrainas president, Volodymyr Zelensky, sa at arbeidet med deres retur vil kreve «diplomati og tid».

“Takket være innsatsen til de væpnede styrkene i Ukraina, etterretningen, forhandlingsgruppen, Den internasjonale Røde Kors-komiteen og FN, håper vi å redde livene til guttene våre. Jeg vil understreke at Ukraina trenger ukrainske helter i live. Dette er vårt prinsipp. Jeg tror at enhver fornuftig person vil forstå disse ordene. For å bringe våre militære folk hjem igjen, fortsetter vi arbeidet, og dette arbeidet krever forsiktighet og tid,” sa han.

En stor del av disse er medlemmer av det nynazistiske Azov-regimentet. Militæruniformene til gruppen har nazistiske insignier, og medlemmene har blitt fotografert med tatoveringer av symboler som hakekorset. Dens første sjef, Andrey Biletsky, har sagt at han tror det er Ukrainas oppdrag å «lede de hvite rasene i verden i et siste korstog … mot jødisk-ledete undermennesker».

Den første fasen av overgivelsen ble fullført mandag – 264 soldater forlot Azovstal. Det er nå 53 sårede tjenestemenn på et sykehus i Novoazovsk og 211 soldater i Jelenovka, som begge er en del av Folkerepublikken Donetsk.

Russiske kilder har anslått at rundt 2200 mennesker har blitt fanget i kjellerne til det enorme Azovstal-komplekset. Området er 11 kvadratkilometer langt og dens underjordiske seksjoner er designet for å tåle et atomangrep.

I følge viseforsvarsministeren i Ukraina, Anna Malyar, og generalstaben til de væpnede styrkene i Ukraina, vil de som overgir seg bli byttet ut med russiske krigsfanger tatt til fange av Kiev. Vilkårene for byttet er imidlertid ennå ikke bestemt.

Moskva har ennå ikke gitt noen offentlige uttalelser om en utveksling. I mellomtiden har den ukrainske siden forsøkt å unngå bruken av uttrykket «overgi seg».

Når den siste ukrainske soldaten forlater Azovstal, vil kampen om Mariupol være over og Russland vil ha fått total kontroll over den strategisk vitale byen.

https://www.rt.com/russia/555591-azovstal-captives-surrender-ukraine/

Forsidebilde: Nikola Johnny Mirkovic

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 3

Les artikkelen direkte på derimot.no