Stor energikrise truer USA og EU. Biden skylder på Russland.

Derimot.no

derimot.no:

Det er alltid greit å ha noen å skylde på – ikke minst hvis en negativ utvikling skyldes egne feil. Nå har ikke konflikten mellom Russland og Ukraina ført til energiproblemer for hverken EU eller USA. Men det er det straffetiltakene fra USA og EU som har ført til. Russland er villig å selge gass og olje til alle vestlige land som vil betale for dem i rubler.

Dollar og Euro kan ikke brukes for disse stjeles (fryses, heter det i en forskjønnende omskriving) fra Russland. Derfor krever Russland betaling i rubler. North Stream 2 står klar til levering av store mengder gass til Tyskland, men tyskerne vil ikke ta den i bruk fordi de vil straffe Russland.

EU vil heller ikke kjøpe russisk olje, men kjøper den samme oljen fra India som Russland selger den til. Men India er ingen oljeprodusent. EU kjøper altså den samme russiske oljen fra India som de ikke ville kjøpe fra Russland. Den blir bare dyrere på grunn av omveien til Asia.

Uten bensin blir ikke den til nytte.

Spørsmålet er hva som skjer i EU/USA/Tyskland til høsten når nettene blir lange og kulda setter inn. Da er det mange regjeringer som vil falle. For maken til politisk narrespill og saltomortaler skal en leite lenge etter. Er alle selvstendige tenkende politikere fjernet i hele vesten?

Det ser ut til at nesten alle er lobotomert av USAs politiske kirurgiske kniver. Hvis det går mot politisk energikrise i USA da står EU overfor noe langt verre i den nærmeste fremtid. Vi må regne med politiske jordskjelv i en rekke europeiske land. Boris Johnson er en av de første som faller, men i Europa står dominobrikkene på rekke og rad.

Alle som står bak straffetiltakene overfor Russland må skiftes ut for de har mistet all troverdighet i nye forhandlinger med Russland. Dette er forhandlinger som vil måtte komme. Putin forhandler allerede nå med hele den Afrikanske Union om levering av olje og hvete.

Og naturligvis skylder Biden på klimaendringene som om det er noe nytt. Det nye er at han skylder på kulden i Texas. Og vi som trodde at det var oppvarmingen som var problemet.

Vi står overfor en utvikling vesten aldri har opplevd tidligere. Det er våre ledere som vil måtte stå med lua i hånden overfor Russland som sitter med alle kortene på hånden.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden erklærer nødssituasjoner for energi i USA.

Nasjonens kapasitet til å skaffe tilstrekkelig elektrisitet trues, delvis på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina, sier presidenten.

USAs president Joe Biden skylder på Russland for en truende krise i USA. Han sier landet kanskje ikke vil være i stand til å skaffe nok elektrisitet for å møte brukenes behov. Delvis på grunn av konflikten i Ukraina.

Biden erklærte en energi-nødssituasjon på mandag. Han sa et nasjonal sikkerhet og livskvalitet kan være i fare på grunn av potensielle bortfall at strømforsyningen.

empty road with turned on lights under white skies during golden hour
Det hjelper ikke med ledninger hvis en ikke har strøm å sende gjennom dem.

Han peker på Defense Production Act som opprinnelig var en industriell mobilisering etter Koreakrigen. Nå vil han stimulere til produksjonar solpaneler og andre former for «ren» energi, for å øke kraftforsyningen. 

«Det er flere faktorer som truer De Forente Staters kapasitet til å skaffe nok elektrisitet til å forsyne brukene med det de vil forvente i framtiden», sier Biden i sin erklæring om nødssituasjonen.

«Disse faktorene inkluderer forstyrrelser i markedet på grunn av  Russlands invasjon av Ukraina, og dessuten ekstreme værforhold som er forverret av klimaendringene».

Økt tillit til fornybar energi har fått skylden for strømbrudd i stater som California og Texas.

Solkraft og vindkraft er uregelmessige, så i perioder med stor etterspørsel er det ikke alltid tilstrekkelig tilførsel.

I et ekstremt tilfelle frøs vindturbinene fast under en historisk kald vinter i Texas. Det førte til strømbrudd som førte til 246 dødsfall og skader for minst 195 milliarder dollar.

Biden erklæring om en nødssituasjon inkludere et to års unntak for avgifter på solpaneler fra fire sørøst-asiatiske land.

Avgiftene  har fått skylden for forsinkelse av større prosjekter med solpaneler i USA.

Omtrent tre firedeler av solar-modulene som er installert i USA er importert fra Sørøst-Asia.

Presidenten har skyldt på Russland for de rekordhøye drivstoffprisene i USA, og dermed den rekordhøye inflasjonen, den største økningen på 40 år. 

Han legger også skylden på Russland for en truende matkrise i verden på grunn av konflikten mellom Russland og Ukraina.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: whereslugo

https://www.rt.com/news/556722-biden-declares-energy-emergency/

18 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 18 ganger.

Post Views: 23

Les artikkelen direkte på derimot.no