Sosial utestengning, kriminalisering og latterliggjøring: Den verste straffen.

Derimot.no

Av Julia Schreiner Benito

Svein Østvik (60) skalv i feber og hev etter pusten. Han var spesielt redd for én ting.

Svein fryktet ikke for livet, for pusten eller for long Covid da han i desember plutselig ble syk.
– Det var media jeg fryktet. Jeg så for meg de hånlige, skadefro overskriftene. Jeg så for meg hylekoret: «Hva var det vi sa»? og tenkte fader, jeg skal vel ikke ligge her og gruble på avisoverskrifter. Ikke nå som jeg trenger å være positiv! Dersom jeg måtte på sykehus, visste jeg at media ville få vite at jeg var syk. Derfor fryktet jeg sykehuset også, i tillegg var jeg redd for deler av behandlingen som gis mot Covid-19. Respirator, for eksempel, har vist seg å være dårlig behandling. Jeg er sjeleglad for at jeg fant en lege som behandler Covid-19 med velprøvde, trygge medisiner.

__________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra hemali
__________________________________________________________________________

Fikk medisiner

Symptomene kom fort: feber og hakkende tenner, så slapp at han gruet seg til å gå på toalettet. Siden en hoste som slet ham ut, brystet kjentes stadig sårere.
– Jeg innså at jeg måtte ha medisiner. En drøy uke etter at jeg ble syk, kontaktet jeg lege. Formen var litt bedre da, men hosten kom hver gang jeg hadde vært oppe, og brystet ble mer og mer ømt. Jeg spyttet blod.
– Ble du redd?
– Nei, jeg har hatt sprengte blodkar før, men usikker var jeg. Imidlertid var redselen for media mye større en redselen for helsa. Det var for jævlig å være så syk av en potensielt dødelig sykdom og kjenne at det som plaget meg, var tanken på overskrifter som «Tror han på Covid-19 nå?» Og: «Charter-Svein ikke så kjepphøy lenger».

det er galskap at vi som tar vare på helsa og stoler på eget immunforsvar skal straffes for det

Ingen har rett hele tiden. Retten til å ta feil, ha feile meninger, er helt fundamentalt i et demokrati.

– Har du endret synet på Covid-19
– Nei. Jeg har aldri benektet at Covid-19 potensielt er farlig for risikogrupper. Med sykdommen autoimmun artrose og min alder er jeg i risikogruppen. Jeg har sammenlignet Covid-19 med hard influensa, og slik kjentes det. Jeg har stått fram med kritikk av håndteringen, og når jeg lå der med feber tenkte jeg på det som en mulig «straff»: Skal jeg igjennom dette fordi jeg har stått for en annen mening? Fordi jeg lyttet til andre fagfolk?

– Om jeg skulle ta feil, hvorfor skulle folk godte seg over det? Ikke at jeg tar feil, men det er ille at det skal være så farlig hvis en tar feil. Ille å straffes for å mene noe annet enn flertallet. Mine meningsfeller og jeg har kritisert tiltakene fordi vi mener at de er ute av proporsjoner for et virus med lav dødelighet. Jeg mener også at det ligger global politikk bak, denne bør undersøkes nærmere. Det bør være legitimt å mene noe annet enn majoriteten.

– Fikk hjelp av en fantastisk lege

– Jeg fikk hjelp av en fantastisk lege. Han trygget meg, og forsikret at medisin ville hjelpe. Imidlertid fikk jeg klar beskjed om å ringe med én gang dersom jeg ble mer kortpustet. Legen er den i Norge med mest erfaring i å behandle Covid-19 med velprøvde medisiner, og tilskudd. Jeg fikk:

Tenk at vi ikke får opplyst at medisiner hjelper!

assorted fruits at the market
Immunforsvaret styrkes gjennom sunt kosthold.

– I løpet av to dager ble jeg veldig mye bedre, det var en kjempeforandring. Tenk at vi ikke får opplyst at medisiner hjelper! Om folk visste det, kunne uroen blitt snudd i løpet av dager. Jeg er opplyst, jeg vet at det finnes leger med kunnskap og erfaring, men hva med alle dem som ikke vet det?
– Nå puster jeg helt fint, sier Svein og demonstrerer sin klare pust.
– Jeg lever sunt, og trener. Jeg har stolt på immunforsvaret mitt, og takket derfor nei til den eksperimentelle behandlingen med mRNA. I min verden er det galskap at vi som tar vare på helsa og stoler på eget immunforsvar skal straffes for det. Jeg er sjeleglad for at jeg fikk hjelp, og forstår ikke hvorfor ikke den kunnskapen kommer ut.


Noen fakta:

 • Om lag halvparten av dem som såkalt var innlagt for Covid-19 var i virkeligheten innlagt av andre årsaker. Dagsrevyen 19.1. (tid: 11:13)
 • m-RNA gir risiko for økt smitte fordi behandlingen gir immuntoleranse, det motsatte av immunitet.
 • Land med høyest grad av mRNA, som Israel, har mye mer smitte enn land med lav, som Sør-Afrika.
 • Vaksinerte smitter Omikron like mye, og trolig mer, enn ikke-vaksinerte. (Professor Mette Kalager ved UiO)
 • Bivirkninger: siste rapport fra Legemiddelverket (18.1.) oppgir 51 985 meldinger om mistenkte bivirkninger etter mRNA.
 • 4 766 av dem oppgis å være alvorlige, hvorav 52% av disse gir innleggelse.
 • Internasjonale tall viser 11 ganger høyere dødelighet etter mRNA sammenlignet med Pandremix, vaksinen mot svineinfluensa.
 • mRNA tilfredsstiller ikke den medisinske definisjonen av vaksine, ifølge Store medisinske leksikon er en vaksine «et preparat som brukes til å stimulere immunapparatet slik at den som vaksineres, blir immun uten å gjennomgå sykdom.»
 • Tiltak som nedstenging, munnbind og avstand er ikke bevist å ha effekt.
 • Et forsiktig estimat viser at hvert sparte smittetilfelle hos unge elever koster 190 000 kroner.
 • Vilkåret for å innføre unntakstilstand med smittevernloven, er at vi trues av en «almennfarlig sykdom», definisjonen ble endret juni 2019, og defineres nå slik:
 • «en sykdom som er særlig smittsom, eller som kan opptre hyppig, eller har høy dødelighet eller kan gi alvorlige eller varige skader, og som
 • vanligvis fører til langvarig behandling, eventuelt sykehusinnleggelse, langvarig sykefravær eller rekonvalesens, eller
 • kan få så stor utbredelse at sykdommen blir en vesentlig belastning for folkehelsen, eller
 • utgjør en særlig belastning fordi det ikke fins effektive forebyggende tiltak eller helbredende behandling for den.
 • alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom: et utbrudd eller fare for utbrudd som krever særlig omfattende tiltak. Helsedirektoratet kan i tvilstilfelle avgjøre når det foreligger et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom.»

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

12 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 12 ganger.

Post Views: 69

Les artikkelen direkte på derimot.no