Soros-støttede investorer kjøper dusinvis av radiostasjoner for å bekjempe “feilinformasjon”

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 27 Second

Demokrater har mistet en betydelig del av støtten blant latinamerikanere, selv om de historisk sett har holdt et fast grep om demografien. En Quinnipiac-undersøkelse 20. mai fant at president Joe Biden har 26 % godkjenning fra latinamerikanske velgere.

En gruppe latinamerikanske investorer med støtte fra den venstreorienterte milliardæren George Soros har kjøpt 18 radiostasjoner i 10 byer. Avtalen var verdt omtrent 60 millioner dollar.

Gruppen ble grunnlagt av tidligere Obama-medarbeider Stephanie Valencia og kampanjeveteranen Jess Morales Rocketto, som jobbet for både tidligere president Barack Obama og Hillary Clinton.

Oppkjøpte stasjoner vil nå danne Latino Media Network (LMN) og vil bli ledet av Valencia. LMN uttalte at de har sikret finansiering fra “ledende Latino-investorer” så vel som Lakestar Finance, en investeringsgruppe tilknyttet George Soros.

Nå, etter å ha sikret mer enn 80 millioner dollar i finansiering, skal prosjektet lanseres.

“Vi tror på kraften og rekkevidden til radio, og det er fortsatt en hovedkilde til media for et betydelig antall av samfunnet vårt,” sa Rocketto til NBC News. “Vi håper å lage relevant innhold for radio og andre lydplattformer med innhold som samfunnet vårt kan stole på og stole på.”

En av stasjonene som er inkludert i avtalen er Radio Mambi, en konservativ radiostasjon i Miami, Florida, som demokratene lenge har anklaget for å spre «feilinformasjon» blant latinamerikanske samfunn, ifølge The Washington Examiner. Radio Mambi har lenge vært kjent som et solid antikommunistisk nettverk, spesielt blant eksilkubanske.

De nylig Soros-ervervede AM- og FM-radiostasjonene er lokalisert i 10 av landets største Latino-markeder, inkludert Miami, New York, Los Angeles, Chicago, Dallas, San Francisco, Houston og Las Vegas.

Valencia sa at selskapet vil utvide til nesten en tredjedel av den latinamerikanske befolkningen i landet, ifølge utsalgsstedet

«Latinamerikanere prøver hele tiden å navigere i havet av informasjon. I noen tilfeller er det desinformasjon, i noen tilfeller er det veldig ensidig kommunikasjon, sa Stephanie Valencia i en uttalelse.

Salget må fortsatt oppfylle Federal Communications Commission (FCC) godkjenning før LMN kan betjene stasjonene fullt ut. Den prosessen kan vare langt inn i 2023, rapporterte Floridas WLRN .

Avtalen er det største enkeltoppkjøpet av radiostasjoner av et Latino-basert selskap, ifølge Axios.

DEMOKRATER MISTER STØTTE BLANDT SØR AMERIKANERE

Demokrater har mistet en betydelig del av støtten blant latinamerikanere, selv om de historisk sett har holdt et fast grep om demografien. En Quinnipiac-undersøkelse 20. mai fant at president Joe Biden har 26 % godkjenning fra latinamerikanske velgere.

32 prosent av de hvite og 63 prosent av de svarte svarte godkjente presidenten. Undersøkelsen undersøkte 1586 amerikanske voksne landsdekkende fra 12. til 16. mai med en feilmargin på +/- 2,5 prosentpoeng.

En meningsmåling i Wall Street Journal fant i desember at demokrater og republikanere begge hadde 37 % støtte fra latinamerikanske velgere. Målingen fant at økonomiske problemer har drevet demografien til å forlate partiet.

Undersøkelsen undersøkte 1500 registrerte velgere, inkludert 165 latinamerikanske velgere. Feilmarginen for den latinamerikanske prøven klokket inn på +/- 7,6 %.

Les artikkelen direkte på Politikeren