Så hadde russerne litt rett likevel: Ukrainsk spesialstyrke godkjent for integrert deltagelse i Nato.

Derimot.no

DEN SOM LETER FINNER

Av pensjoner oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Etter å ha søkt nettet med diverse tekster om NATO Respons Force, dukket en billedserie om styrken opp på skjermen. Ett av bildene viser fryktinngytende soldater i feltuniformer og med håndvåpen, og ansiktene smurt inn med kamuflasjemaling til det ugjenkjennelige. Bildet har følgende tekst på engelsk oversatt til norsk: 26. juni 2019.

Ukrainsk avdeling sertifisert som en del av NATO Response Force

For første gang i historien har en militær avdeling fra et land som ikke er medlem av NATO, med glans passert sertifiseringsprosessen for en SOF-enhet. (Special Operations Unit, på norsk en avdeling spesialsoldater). Styrken vil inngå i NRF, NATO Response Force melder det ukrainske forsvarets pressetjeneste.

Her er de under trening

  Denne avdelingen som nå er godtatt av NATO er 140.-ende Spesialavdeling i Ukrainas væpnede styrker, som er oppsatt med personell som har passert den eksamen som deres kolleger fra Litauen har kontrollert.

……….Den landmilitære delen av NATO Response Force er en brigadestyrke skikket til angrepsoperasjoner der spesialstyrker kan inngå.

Amerikanske tjenestemenn som hadde fullmakt til å signere avdelingens godkjente eksamen som spesialavdeling, tok fotografier av den historiske hendelsen.

3 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 ganger.

Post Views: 53

Les artikkelen direkte på derimot.no