Politiet arresterer konvoi-arrangørene Tamara Lich, Chris Barber i Ottawa

Politikeren.com

Read Time:2 Minute, 11 Second

Politiet har arrestert to arrangører av en tre ukers protest mot pandemiske restriksjoner og satt opp en omkrets rundt Ottawa sentrum med nesten 100 sjekkpunkter for å prøve å få slutt på blokaden, og advarte demonstranter som gjensto om at «handling er nært forestående.»

Til tross for advarslene fortsatte mange demonstranter å trosse kravene om at de skulle forlate landets hovedstad.

Dagny Pawlak, en talsperson for lastebilkonvoien, sa at Tamara Lich ble arrestert kort tid etter å ha kjørt rundt i nærheten av Parliament Hill og klemt demonstranter som tok bilder. Advokaten hennes, Keith Wilson, sa til The Globe and Mail at han ikke visste årsaken til arrestasjonen hennes. Mr. Wilson sa også at arrangøren Chris Barber ble arrestert for påstått rådgivning for å begå ugagn, hindringer og rådgivning for å begå hindringer.

Midlertidig sjef Steve Bell sa at en stor kontingent av politi, inkludert Ontario Provincial Police og RCMP, ville hindre flere demonstranter fra å komme inn i området og fortalte de som allerede var i blokaden at hvis de ønsker å forlate på deres egne premisser, «er det på tide.»

Han sa at han ikke kunne gi en tidslinje for å fjerne alle demonstranter, men sa «det vil være et helt annet bilde av sentrumskjernen denne helgen enn det har vært fra de tre foregående helgene.» Politiet ser ikke «noe problem med muligheten til å fjerne kjøretøy på dette tidspunktet,» sa han.

En regjeringstjenestemann i Ontario kalte tiltakene for en «avsperret og klar» strategi som ble utviklet av det integrerte kommandosenteret ledet av RCMP, OPP og Ottawa-politiet. The Globe and Mail identifiserer ikke kilden.

Området for blokkaden på torsdag var vått og grått, men festen fortsatte utenfor statsministerens kontor, med folk som danset på en scene og musikk buldret. Pølser og burgere ble grillet på griller og en jevn strøm av bensinfylte jerrycans tok veien til lastebilene som var parkert i blokaden.

Demonstranter forble trassige til tross for politiets tunge tilstedeværelse, og etter å ha mottatt en advarsel fra politiet om å forlate umiddelbart eller risikere konsekvenser inkludert arrestasjon, siktelser og mulige kjøretøybeslag. Politiet fortsatte å dele ut advarsler til demonstranter, mens byarbeidere satte opp metallgjerder langs steinmuren foran Parliament Hill og foran Senatet som forberedelse til forventet politiaksjon.

Provinspolitiet i Quebec har også opprettet sitt eget kommandosenter i Gatineau, over elven fra Ottawa, for å hjelpe til med å få slutt på protesten.

I mellomtiden, inne i Underhuset, forsvarte statsminister Justin Trudeau sin regjerings beslutning om å påberope seg nødhjelpsloven, for første gang noensinne, som svar på blokaden i Ottawa så vel som andre ved grenseoverganger som nå allerede er ryddet.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren