Polen fordømmer Sveriges uvilje mot ukrainske flyktninger – Vil bare ha migranter fra Midtøsten

politiskukorrekt.org

Såkalte flyktninger fra Afghanistan, Midtøsten og Afrika går bra. Men når et land i Sveriges nærområde invaderes, er solidariteten blåst bort. Omtrent slik beskriver den polske toppolitikeren Dominik Tarczyński den svenske holdningen som statsminister Magdalena Andersson tidligere varslet. – Den svenske regjeringen forstår ikke forskjellen på ekte flyktninger og illegale migranter fra Midtøsten, sier han til Nyheter Idag.

For en drøy uke siden publiserte Dagens Nyheter et intervju med statsminister Magdalena Andersson der overskriften forklarer at «andre land kan ta ansvar for ukrainske flyktninger». Anderssons resonnement bygger på at Sverige tidligere har tatt imot store mengder mennesker fra land i Midtøsten og Nord-Afrika, på hvorfor det ikke er mulig å hjelpe flyktninger fra Ukraina.

Nyheter I dag har snakket med den polske toppolitikeren og EU-parlamentarikeren Dominik Tarczyński fra det konservative regjeringspartiet Lov og Rettferdighet. Der kommer det frem at han er sterkt kritisk til Magdalena Anderssons linje om at andre land bør ta ansvar for ukrainske flyktninger. Er det noen flyktninger som Sverige skal hjelpe, er det flyktninger fra nærområdet, sier han.

I tillegg mener Tarczyński at det ikke burde være et stort praktisk problem for Sverige å ta imot ukrainske flyktninger.

Lever de ukrainske borgerne på sosial bidrag?

– Nei selvfølgelig ikke. Vi har klare regler. Du må betale skatt i en viss periode før slike muligheter eksisterer. Det fungerer ikke som om du har disse rettighetene bare fordi du setter din fot i Polen. Og det er det ikke behov for, disse menneskene tar gjerne en jobb og forsørger seg selv.

Migrasjonen fra Ukraina til Polen skjøt fart allerede i 2014 i forbindelse med Maidan-protestene, den russiske annekteringen av Krim og konflikten i Donbass i Øst-Ukraina. Åtte år har gått siden den gang, og Tarczyński sier at de nå har en kvittering for hvordan det fungerte.

– Vi har hatt flyktninger fra Ukraina i mange år nå. De prøver ikke å leve av andres penger, pensjoner eller betalte skatter. Vår erfaring går nesten ti år tilbake, da ukrainske flyktninger kom til Polen i store mengder. Det har ikke vært angrep, konflikter, drap eller terrorangrep. Tvert imot betaler de sin skatt og bidrar til Polens økonomi.

Sverige har tidligere kritisert Polen for ikke å ta imot flyktninger fra land som Syria og Irak, hva tenker du om det?

– Svenske politikere forstår ikke hva en ekte flyktning er. I henhold til folkeretten er du flyktning til du kommer til nærmeste trygge land. Du er flyktning når du flykter fra et land i konflikt til du kommer til det første trygge landet.

– Venstrepolitikere forstår ikke, de mangler utdanning. Den svenske regjeringen forstår ikke forskjellen på ekte flyktninger og illegale migranter, avslutter han.

Kilde – Polskt fördömande mot Sveriges ovilja att hjälpa ukrainska flyktingar Nyheter Idag

Les artikkelen direkte fra kilden