Over 8 milliarder forsvunnet i covid svindel – Sør-Afrika

Politikeren.com

Read Time:55 Second

Etter en uavhengig etterforskning av mer enn 5000 Covid-19-fondskontrakter, har Sør-Afrikas spesialundersøkelsesenhet (SIU) funnet ut at mer enn halvparten av anbudene er uregelmessige og vil bli henvist til rettsforfølgelse, sa president Cyril Ramaphosa tirsdag.

Rundt 940 saker verdt 800 millioner euro i Covid-midler har blitt flagget.

«Det er uakseptabelt at så mange kontrakter knyttet til å redde liv og beskytte livsgrunnlag var uregelmessige, ulovlige eller uredelige,» sa Ramaphosa i en uttalelse.

Sør-Afrika  er det hardest rammede landet på kontinentet, med mer enn 3,5 millioner diagnostiserte infeksjoner og mer enn 94 000 dødsfall.

Denne etterforskningen var rettet mot enkeltpersoner og institusjoner som trodde de kunne utnytte et øyeblikk av nasjonal sårbarhet for å berike seg selv og de som de samarbeidet med for å misbruke offentlige ressurser,» sa Ramaphosa.

SIU , et uavhengig rettshåndhevelsesbyrå, har henvist mer enn 385 saker til retten, mer enn 220 saker for disiplinærtiltak mot myndighetspersoner, og 330 vil bli behandlet for «administrativ handling», som inkluderer svartelisting av offentlige kontrakter.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren