Oliver Stone: Hollywood og CIA går hånd i hånd!

Derimot.no

Oliver Stone: Hollywood er blitt enda mer sensurert siden 9/11.

Den amerikanske filmindustrien har forandret seg siden milepælen i 2001 forteller film-skaperen Oliver Stone til RT. Produsentene bruker økonomiske begrensninger til å sensurere filmer som utfordrer USA  eller CIA.

Oliver Stone er en amerikansk regissør, manusforfatter, produsent og skuespiller. Stone er sønn til en børsmegler og hoppet av studiene ved Yale University for å verve seg under Vietnamkrigen. Han reagerte på at det i første rekke var fattige som ble innkalt. Wikipedia

«Kanskje i 1980-årene, da jeg lagde «Platoon», «Born on the Fourth of July» og «Heaven and Earth», kunne jeg gjøre slikt. Og dette sier film-makeren som har vunnet Oscar når han nevner sine mest berømte filmer, mens han nå lager show på RT  om den tidligere president Rafael Correa på spansk RT.

Da jernteppet falt og den kalde krigen tok slutt, mener Stone at tingene ikke ble noe bedre. «Min film-karriere har lidt fordi jeg noen ganger har sagt ting som de amerikanske produsentene hater å høre», avslører han.

Han legger til at de som sponser film-produksjonen noen ganger tyr til «økonomisk sensur». 

Hollywood har endret seg siden 2001. Det er blitt mer sensurert. De militære, CIA, påvirkningen fra disse organisasjonene har vært svært tydelig.

Fra filmen Platoon som Oliver Stone regisserte

«Du kan redusere budsjettene så mye du vil – la oss si at du ønsker å lage en film som kritiserer det amerikanske militæret. La oss se på historier fra Irak-krigen eller skrekkhistorier om det som nylig har hendt i Iran…vil du lage slike filmer så vil det ikke skje idet hele tatt», forklarer han.

Stone, som har vunnet flere Oscarpriser, BAFTA-priser og Golden Globe-priser har blitt kritisert i vide kretser for sine anti-krigs dramaer. Og nå sist for en serie filmer som stiller spørsmål ved de vestlige fortellingene om kaoset i Ukraina. Og for sitt eksklusive intervju med Vladimir Putin.

«Nå er ikke sensur noe som kun går ut over amerikansk film-industri», klager Stone. «Jeg kan lese amerikanske medier, men alle sier det samme … og du hører ingenting fra Iran og Kina, du hører ikke fra Nord-Korea, de hører intet fra Venezuela. Du får ikke vite deres synspunkter».

Spesielt etter andre verdenskrig begynte CIA å gå til aksjon, for eksempel satte de inn sine folk i nyhets-businessen. Deres agenter kom inn i avisene, i magasinene og i fjernsynet.

Den berømte film-makeren høres pessimistisk ut når han blir spurt om det er noe håp om forandringer – eller i det minste om systemet vil tillate noen forandringer.

Han sier at begge partier – enten det er demokratisk eller republikansk – går etter samme instruksjoner når det handler om saker som krig og fred.

«Det finnes ikke noe part i De Forente Stater, ingen demokratisk røst, unntatt i små tredje partier som er så små at de vil si: «Hvorfor driver vi og kriger?», utbryter Stone, og legger til «Resten er høyre-partier som kjemper mot høyre-partier».

Demokratene er ikke et fnugg bedre enn republikanerne, sier han. «Hilary Clinton og hennes gruppe, og Joe Biden, de er like mye for krig som enhver republikansk Dick Cheney».

Stone synes Donald Trump, har gjort «forferdelige ting» ved å trekke USA ut av klima-avtalen i Paris, og den vanskelige oppnådde atom-avtalen med Iran. 

Men, argumenterer Stone, hvorfor behøver USA slåss mot russerne. 

Dette alarmerte mainstream media så mye at de angrep han fra dag én. Men han mener at det ikke er Russland som ødelegger amerikansk demokrati – det er penger.

Hollywood dreier seg ikke om å skape kunst. Det dreier seg om penger og propaganda.

Stone klager over at politikken har forandret seg fra det muliges kunst til kunsten å håve inn penger.

«Det brukes så mye penger på poltikk. Det er umulig for min enslige stemme å få forandret på dette. Kandidater som nå stiller i Amerika må samle inn milliarder av dollar for å bli tatt alvorlige», sier Stone.

Imperier faller. La oss be om at dette imperiet, disse onde tingene, vil falle – fordi vi er et ondt imperium. Det Reagan sa om Russland er sant om oss.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://russia-insider.com/en/oliver-stone-hollywood-even-more-heavily-censored-911/ri28247

40 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 973 ganger.

Post Views: 1 508

Les artikkelen direkte på derimot.no