Norge sender 150 millioner kroner for å sikre gjødsel i fattige land og 500 millioner til ren energi i Afrika

politiskukorrekt.org
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Politiskukorrekt.org:

Det var Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim som annonserte støtte til det internasjonale gjødselsinitiativet på klimatoppmøtet i Egypt, skriver Regjeringen.no.

Initiativet skal blant annet gjennomføre en kartlegging av jordhelsen i flere afrikanske land. Dette vil komme til nytte for både småbønder, gjødselprodusenter og andre aktører i matsektoren. Norge vil også gi støtte til Den afrikanske utviklingsbankens finansieringsmekanisme for gjødsel, og til Det internasjonale forskningsinstituttet for landbruk (CGIAR).

– Vi har samarbeidet tett med USA om dette initiativet. Vi ønsker at fattige småbønder i Afrika skal få økte avlinger og styrket matsikkerhet nå som de trues av en alvorlig matkrise, sier Tvinnereim. 

Les også – Norge øker støtten til ren energi i Afrika til 500 millioner kroner

Norge skal støtte det internasjonale gjødselsinitiativet med opptil 150 millioner kroner over tre år. Støtten fra Norge vil kanaliseres gjennom etablerte institusjoner og utviklingsbanker, heter det i pressemeldingen.

Innlegget Norge sender 150 millioner kroner for å sikre gjødsel i fattige land og 500 millioner til ren energi i Afrika dukket først opp på Politisk Ukorrekt.Les artikkelen direkte på Politiskukorrekt.org

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar