Noen ganger er det ikke nok å unnlate å fortelle sannheten. Noen ganger må vi lyge, demonstrerer VG.

Derimot.no

VG lyver åpenlyst for å støtte Nato

Av redaksjonen

At VG er mikrofonstativ for Nato er ikke noen overraskelse, men nå er alle hemninger kastet overbord. 

“Nato: Norge brukte mindre penger på forsvar i 2021” slår VG fast, med henvisning til Nato’s årsberetning. Selv om dette er blank løgn. Løgnen er helt åpenlys. Det er bare å titte på det norske statsbudsjettet.

Norge økte militærutgiftene med 6 milliarder kroner fra 2020 til 2021. Ifølge artikkelen i VG falt norske forsvarsutgifter med ni prosent i 2021. For det har Nato sagt!

I 2020 brukte Norge 60 milliarder kroner på militærutgifter. For 2021 er tallet 66 milliarder. Norge brukte 6000 millioner kroner mer på forsvar i 2021 enn i 2020. VG ser ingen grunn til å sjekke fakta før de publiserer artiklene sine, når opplysningene kommer fra Natos høyborg.

Faktum er at Norge ligger på 7.plass i verden for militærutgifter per innbygger. Bare slått av araberstatene, Singapore, Israel og USA. Nå skal Norge pøse enda flere milliarder inn i våpenindustrien.
​​​​​
Norge brukte 12.500,- kroner per innbygger på militæret i 2021. Storbritannia brukte tilsvarende 8.000,- kroner og Tyskland brukte tilsvarende 6.000,- kroner per innbygger. Norge brukte mer enn dobbelt så mye penger per innbygger på militæret som Tyskland!

Begrunnelsen for å pøse enda flere skattekroner inn i våpenindustrien er selvsagt at Russland har gått militært inn i Ukraina. Ser vi nærmere på tallene, ser vi at dette også er et bullshi-argument. Sammenlignet med Nato er Russland en militær mygg.

Countries with the highest military spending in the World
Verdens 10 på topp i militære utgifter ifølge SIPRI

Storbritannia alene bruker mer enn Russland på militærutgifter, ifølge den britiske tenketanken International Institute for Strategic Studies (IISS).

I kroner og øre er Russland en mygg i militær sammenheng. Russlands militærutgifter utgjør seks prosent av de samlede militærutgiftene i Nato-landene. Hvor sannsynlig er det at Russland skal gå til angrep på Nato med slike odds? Hvordan går det egentlig med Russlands lynkrig i Ukraina?

Fordi Russland har gått seg fast i Ukraina med to tredeler av sin stående militærstyrke, kommer de etterpå til å angripe alle Natos medlemsland, mener Nato. Med hva da? Reservesoldater fra Sibir med steinalderutstyr fra den kalde krigen?

Invasjonen i Ukraina blir brukt for alt den er verdt og vel så det, for å hisse opp befolkningen i Norge og skape støtte for at enda flere skattekroner skal overføres til krigsindustrien.

Med VG som entusiastisk støttespiller og velvillig mikrofonstativ.

Forsidebilde: Jametlene Reskp

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 18

Les artikkelen direkte på derimot.no