Nato vil forsterke presset mot Russlands grenser. Nato-politikken vil øke faren for en omfattende krig i Europa.

Derimot.no

Nato svarer på Ukraina-krigen med mer opptrapping. Russland advarte om dette og foreslo en politisk løsning som kunne ha bidratt til alt hadde vært unngått. Det artikkelen under forteller om peker mot en større konfrontasjon i Europa. Vi står overfor en farlig utvikling i vår del av verden.

Det er ingen vilje i Nato til politiske løsninger, bare militære. Det betyr at denne militær-organisasjonen ikke bidrar til avspenning og demping av konflikter, men til det motsatte.

Det er i så fall logisk hvis en godtar at det er USA som bestemmer og at det er deres globale politikk som gjennomføres. Europa blir bare et av flere globale frontavsnitt.

Og hvis en godtar at det ikke minst er krigsindustrien i USA som legger de politiske føringene i landet blir det enda mer selvsagt. Nato og krigsindustrien trenger politisk spenning for å sikre seg sin egen eksistens. Det er egentlig forferdelig å erkjenne dette og derfor sitter en slik erkjennelse langt inne hos de fleste. Men vi tror det er slik og da blir det som skjer helt logisk og forståelig.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO planlegger massiv militær oppbygging langs Russlands grense

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa at alliansen gjennomgår en «fundamental transformasjon».

av Kyle Anzalone

Den nordatlantiske traktatorganisasjonen er midt i en «fundamental transformasjon» og planlegger en massiv militær oppbygging langs russiske grenser.

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. Har har gjennomgått en utrolig transformasjon fra å være Nato-motstander til å bli krigs-maskinens generalsekretær

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa at NATO vil gjennomgå en stor «tilbakestilling» og planlegger å sette inn nok tropper i stater som grenser til Russland for å avvise en invasjon. Alliansen har i dag 40 000 soldater i østlige medlemsland.

NATO anser sine styrker i Øst-Europa som et avskrekkende middel mot Russland, men utilstrekkelig til faktisk å stoppe innkommende styrker. «Tripwire»-politikken mener Moskva ville være uvillig til å drepe amerikanske soldater og provosere en større krig. Stoltenberg sa ikke hvor mange tropper som ville være nødvendig i stater som Latvia og Estland for å bekjempe en russisk invasjon.

Alliansen kunngjorde nylig opprettelsen av fire nye kampgrupper på rundt 1500 soldater hver som skal distribueres til østeuropeiske stater. NATO vil ha en kampgruppe som strekker seg fra Østersjøen til Svartehavet.

Stoltenberg sa at endringen i politikken er et svar på invasjonen av Ukraina og vil hevde at oppbyggingen er defensiv. Moskva deler neppe den tolkningen. Russland krevde tilbaketrekking av NATO-styrker fra Øst-Europa i sikkerhetsforslaget fra desember.

Siden 1990-tallet har NATO ekspandert og flyttet styrker inn i tidligere sovjetstater. Moskva har konsekvent sagt at alliansens utvidelse østover er en trussel og er en del av grunnen til at president Vladimir Putin valgte å starte en «spesiell militær operasjon» i Ukraina.

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for interessekonflikter.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 15

Les artikkelen direkte på derimot.no