Nato er ikke enhetlig slik det fremstilles i mediene.Tyrkia nekter Nato-skip adgang til Svartehavet.

Derimot.no

derimot.no:

Det fremstilles i våre medier som om Nato er styrket på grunn av Ukrainakrigen og søknaden om svensk og finsk Nato-medlemskap. Krigen i Ukraina er i praksis en krig mellom Nato og Russland i Ukraina. Det er mer og mer tydelig. Og Nato er i ferd med å tape denne krigen med meget store ukrainske menneskelige tap. Det betyr at Nato svekkes og Tyrkias steile holdning til Nato-skip til Svartehavet forsterker motsetningene innad i Nato.

Nato/USA/EU -svekkelsen kommer faktisk enda mer til uttrykk gjennom de fullstendig mislykkete økonomiske straffetiltakene som først og fremst rammer EU, men også USA og i minst grad Russland. Den russiske rubelen er sterkere enn noensinne, det ene EU-landet etter det andre står overfor energikrise og EU importerer nå russiske oljeprodukter som har være gjennom foredlingsprosess i indiske oljeraffinerier. Produktene blir dyrere på grunn av frakten, men er i praksis russisk olje til EU men med omvei via India.

Det er helt utrolig hvor håpløs denne EU-politikken er. Helt utrolig hvor langt EU-ledelsen er villig til å gå for å ramme Russland med tiltak som utelukkende rammer dem selv. Og Tyrkia kjører sitt eget løp stikk i strid med Natos interesser. De har ikke glemt forsøket på statskupp iverksatt av USA i juli 2015.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyrkia forbyr NATO adgang gjennom Bosporus-stredet.

Fra Voltaire Network

I overensstemmelse med Montreux-konvensjonen fra 1936 har Tyrkia nå forbudt NATO-skip som er en del av Ramstein-Legacy av 2022, NATOs integrerte luft- og rakettforsvaret, og som skal delta i øvelser, å krysse Bosporus og Dardanelle-stredet. 

Dette forbudet er en tegn på at Tyrkia ser på denne øvelsen, ikke bare som en test på hvordan NATO-styrker opererer sammen, men også som en del av krigen i Ukraina.  

De føler at om de tillater denne armadaen å komme inn i Svartehavet setter de sin egen sikkerhet på spill.

Den tyrkiske presidenten samtalte med sin russiske motpart den 30. mai.

Oversatt en Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michael Dziedzic

https://www.voltairenet.org/article217137.html

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 16

Les artikkelen direkte på derimot.no