Når de rikeste snakker om at «alle» må bidra. Da mener de alle andre.

Derimot.no

derimot.no:

NHO-sjef Ole Erik Almlid mener alle må bidra til å holde renta nede. «Da må vi tåle at det er noe på statsbudsjettet som blir tatt ned,» sier han. Og vi er alle hjertelig enig.

Alle må bidra.

_______________________________________________________
Innlegget er hentet fra hvamenerpartiene
_______________________________________________________

Men betyr det «alle», eller bare «vanlige folk»? For hans kollega i Virke som i 2018 opprettet foreningen «Handelsstandens miljøfond» og påla oss plastposeavgifter i størrelsesorden et par hundre millioner kroner, gikk 1. februar i år hen og doblet avgiften. Et kjekt lite bidrag til økt rente.

Vi vet noe om plastposer.

Vi vet at miljøgevinsten for avgift er tvilsom (derfor ble det ikke innført i 2015). Vi vet at nordmenn ikke kaster plastposer i naturen. Vi vet, ifølge Folkeopplysningen på NRK, at plastposer er det mest miljøvennlige alternativet vi har for å frakte varer hjem fra butikken, og vi vet at «gevinsten» dobles når posene brukes mer enn en gang til f.eks. søppel eller tomflasker slik nordmenn gjør.

Hykling i særklasse

Virke sin forening har ikke lyst å reversere avgiftsøkningen og gi slipp på et par hundre millioner å leke seg med. NHO-sjef Ole Erik Almlid sitt utsagn minner mye om tidligere sjef i DnB Rune Bjerke sin «dugnad», som i korthet gikk ut på å hente inn litt ekstra fra kundene i dyrtid og IKKE betale det tilbake til kundene når overskuddet kom. Er de hyklere alle sammen?

Alle må bidra, sier NHO sjefen til Klassekampen

Forsidebilde: Jan van Eyck (1436)

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 12

Les artikkelen direkte på derimot.no