Mitt svar til sjefsredaktøren i fvn Jeg skammer meg ikke!

Derimot.no

av Glenn Bergstø
Menneskerettsforkjemper

(fvn er Fædrelandsvennen, red.)

Jeg skammer meg ikke!
Jeg er fremdeles stolt av å bære min stjerne med ikke vaksinert.
Og avisens uthenging og mobbing beviser bare mitt poeng.

Jeg blir beskyldt for å ikke forstå, og for å være historieløs.
Men det er nettopp historien som motiverer meg.
Hvis jeg skulle forklart hvorfor jeg går med stjernen i en setning:
“De som ikke lærer av historien er dømt til å gjenta den.»

Og hvis sjefsredaktør tror jeg må vente med å protestere til et vaksinepass blir tatt i bruk i Norge, tar han feil. Hvis han tror at mitt engasjement stopper ved grensen tar han feil.

Jeg blir kalt smakløs og historieløs. På toppen av alle andre navn i boken.
Denne retorikk som får fritt spillerom i norske aviser og fjernsyn vil føre til vold og drap av uvaksinerte. Når man legger skylden på en minoritet for alt som er galt i et samfunn blir resultatet alltid det samme.
Bytter vi ut ordet «uvaksinert» med ordet «jøder» blir sammenligningen krystallklar.

Glenn Bergstø, Menneskerettsforkjemper

Jeg ser folk skrive at uvaksinerte er smittebærere, feige, parasitter, sabotører, uintelligente, onde, egoister og farlige. «De burde vingeklippes» sto det i fvn. Jeg ser noen sier uvaksinerte holder nordmenn som gisler, belaster helsesystemet og burde komme sist i køen. Jeg ser folk skriver at de håper alle uvaksinerte mobbes, blir uthengt, straffes eller fengsles. Jeg ser folk argumentere for et delt samfunn, et medisinsk apartheid.
Jeg ser folk skrive på sosiale medier at de håper alle uvaksinerte dør.

Jeg ser og hører lignede som et direkte resultat av sjefredaktørs artikkel.

I VG 31.12.21 står det i et innlegg kalt «Den ekstremt norske høfligheten» :
«Bare tenk på de uvaksinerte. De er noen jævla kremidioter som hadde fortjent å stå i gapestokk på alle offentlige torg rundt omkring i landet i hele januar, påfulgt av lett, men likevel passe smertefull, juling, men det sier ikke nordmenn. Det hadde jo ikke vært høflig. Det er viktigere å være hyggelig enn ærlig. Så istedenfor fortjent filleristing oppfordres antivaksinere bare pent og pyntelig til å vaksinere seg.»

Det er slike innlegg som dette som rettferdiggjør at jeg går med min stjerne. Og de som kan historie kan ikke fornekte dette. Jødenes grusomheter startet ikke med folkemord, det endte der. Og det var ikke bare jøder som som måtte gå med merker.

Denne retorikk øker blant nordmenn i takt med norske avisers publisering denne hat retorikk.
Jeg vet ikke hvorfor norsk media nå har valgt å legge vær-varsom plakaten til side eller hvorfor de ignorerer hatlovene i Norge. Jeg vet ikke hvorfor de underbygger en splittelse i folket, en «oss mot dem» mentalitet.
Men jeg vet at jeg er imot det. Jeg er imot å legge skylden på minoriteter, jeg er imot mobbing og uthenging. Jeg er imot stigmatisering.

Jeg kjemper for likeverd, toleranse, nestekjærlighet, frihet, demokrati og menneskerettighetene.
Og gjennom den gule stjerne utrykker jeg tydelig en advarsel fra fortiden.
En advarsel hovedsakelig til media.

129 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 130 ganger.

Post Views: 168

Les artikkelen direkte på derimot.no