Massive demonstrasjoner mot obligatorisk vaksinering i Tyskland

Politikeren.com

I det som er i ferd med å bli en vanlig begivenhet mandag kveld, tok demonstranter til gatene i Berlin, Köln, Cottbus og Rostock, samt flere andre steder over hele Tyskland.

Titusenvis av mennesker gikk ut i gatene over hele Tyskland  mandag kveld, da innbyggerne fikk luftet frustrasjonen over landets koronavirustiltak.

Mange av de fremmøtte svingte med skilt og bannere for å vise sin misnøye av et mulig vaksinemandat.

I følge et anslag basert på politidata deltok mer enn 70 000 mennesker på de forskjellige demonstrasjonene over hele landet.

Ignorerer COVID-protokoller

Protestene ble ledsaget av en stor politikorps, og noen steder fant man også motdemonstrasjoner.

Flere samlinger fant sted i den nordlige havnebyen Rostock, så vel som de østlige byene Bautzen og Cottbus, hvor de fleste tilstede ikke hadde på seg ansiktsmasker eller holdt seg til sosial distansering. 

Flere av demonstrasjonene ble brutt opp av politiet angivelig enten fordi de ikke var registrert eller fordi folk ikke overholdt helse- og sikkerhetskrav. Politiet grep inn både i Rostock og Bautzen.

Bare i Thüringen gikk rundt 21 000 ut i gatene, ifølge polititall, mens i delstaten Bayern deltok rundt 14 000 i demonstrasjoner mot Tysklands COVID-tiltak.

I Berlin estimerte politiet en oppmøte på rundt 3000, der folk marsjerte mot store landemerker som Brandenburger Tor. 

Demonstranter er spesielt motstandere av potensielle utsikter til  obligatorisk vaksinasjon for alle i Tyskland, som ennå ikke er blitt en lov. 

Protestene kommer da den tyske helseministeren Karl Lauterbach antydet at dette kan være å foretrekke fremfor en fornyet nedstengning i de kommende månedene.

«Jeg foretrekker at vi beskytter [de uvaksinerte] med en generell forpliktelse til å bli vaksinert, i stedet for med restriksjoner for alle om våren,» sa Lauterbach. 

Trykk på bildet for kilde

Et banner i Berlin beskrev folkemengden som en samling av «vaksinerte og uvaksinerte i motsetning til obligatorisk vaksinasjon», mens et annet sa «den som sover i et demokrati, våkner opp i et diktatur».

Foto: Maheshkumar Painam

Les artikkelen direkte på Politikeren