Legemiddelindustrien tjener ikke på friske mennesker. Forskere finner at immunforsvaret er farlig. Hvem finansierer dem?

Derimot.no

Av John

Forskning.no skriver om forskere ved NTNU som mener de har funnet ut hvorfor blodårene våre tettes igjen av kolesterol: Immunforsvaret skaper betennelser! Løsningen forskerne ser for seg er en pille som demper immunforsvaret.

______________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
______________________________________________________________________

Forskerne i Trondheim har ifølge Forskning.no «avslørt» at det er immunceller som holder blodårene rene for kolesterolholdig plakk. Og når det blir så mye plakk i blodårene at det overstiger kapasiteten til immuncellene, da får vi åreforkalkning, hjerteinfarkt og slag.

Enn om det problemet er stikk motsatt? At det ikke blir for mye plakk men at problemet består i at det blir dannet for få immunceller til å rydde unna søpla som hoper seg opp? Hvorfor ikke studere immuncellene istedenfor å studere kolesterolholdig plakk?

D-vitamin styrer celledeling

Det har vært kjent siden 1980-tallet at immunceller må kunne danne hormonet kalsitriol for å utløse celledeling og formere seg. Og hormonet kalsitriol lager cellene av D-vitamin. Det står til og med i Store Norske Leksikon:

«Gjennom den aktive formen kalsitriol påvirker D-vitamin genekspresjon og celledeling i enkelte celler, blant annet celler assosiert med immunforsvaret
https://sml.snl.no/D-vitamin

Hva om det er D-vitaminmangel som er årsaken til hjerte- og karsykdommer, ved at D-vitaminmangel gjør at vi danner for lite immunceller til å holde blodårene rene for plakk?

Hvorfor ser forskerne bort fra at immuncellene må ha tilgang til hormonet kalsitriol (aktivisert D-vitamin) for å få genene som utløser celledeling til å uttrykke seg?

Det finnes til og med studier som viser at økning i D-vitaminnivået reduserer arteriell stivhet i løpet av få måneder:
https://www.healthandscience.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1440:store-doser-av-vitamin-d-reduserer-raskt-arteriell-stivhet-et-tegn-pa-aterosklerose-areforkalkning-nb&catid=20&Itemid=444&lang=nb

I løpet av de fire månedene viste forsøket at:
– Gruppen som mottok 100 mikrogram vitamin D daglig, hadde den største og raskeste effekten på arteriell stivhet, det er en statistisk signifikant reduksjon på 10,4 prosent
– Gruppen som mottok 50 mikrogram vitamin D daglig, reduserte arteriell stivhet med 2 prosent
– Gruppen som fikk 15 mikrogram vitamin D daglig, opplevde en økning i arteriell stivhet med 1 prosent
– Gruppen som fikk placebo, opplevde en økning i arteriell stivhet på 2,3 prosent

At forskere leter etter muligheter for å produsere nye, patenterbare legemidler er ikke nytt. Det er tross alt legemiddelindustrien som finansierer forskningen (og dermed også sikrer store deler av inntektene til Forskning.no).

Det er også årsaken til at det ikke blir forsket på vitamin D og åreforkalkning: Legemiddelindustrien vil tape mye penger hvis det kommer fram at kroppen selv produserer et hormon som holder blodårene fri for plakk og hindrer utvikling av hjerte- og karsykdommer.

Det mest geniale, sett fra legemiddelindustriens side, er å få slått av immunforsvaret med såkalte immundempende medisiner. Da vil vi ikke lenger ha noe immunforsvar som kan holde sykdommer unna. Det vil utløse et lass med tilleggsdiagnoser hos folk som spiser immundempende medisiner, som kommer til å øke omsetningen av legemidler voldsomt.

Forsidebilde: Itay Peer

65 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 65 ganger.

Post Views: 162

Les artikkelen direkte på derimot.no