Klimavaksiner på vei som du kan bli tvunget til å ta

Klimavaksiner på vei som du kan bli tvunget til å ta

olehartattordet.blogg.no
Klimavaksiner på vei som du kan bli tvunget til å ta

Olehartattordet.blogg.no:

 

“ArkeaBio, som utvikler klimavaksiner, har hentet inn 26,5 millioner dollar i serie A-finansiering, kunngjorde selskapet i forrige uke. ArkeaBio har som mål å bekjempe klimaendringene ved å vaksinere husdyr.

Selskapet utvikler en vaksine som skal hindre dyr i å slippe ut metanutslipp. Når dyrene er vaksinert med AkreaBio-vaksinen, er det meningen at immunforsvaret skal danne antistoffer mot metanproduserende mikrober.

Det Boston-baserte oppstartsselskapet sikret seg sin første store investering i slutten av 2022 fra Breakthrough Energy Ventures, et investeringsfond grunnlagt av milliardæren Bill Gates.

«Vår vaksinasjonsbaserte tilnærming muliggjør en sårt tiltrengt avkarbonisering av globale kjøtt- og meieriprodukter på tvers av flere geografiske områder, noe som bidrar til større bærekraft i landbruket», forklarer selskapet på sine nettsider.

ArkeaBio håper å kunne ta i bruk vaksinene for husdyr over hele verden.

Det jobbes også med klimavaksiner rettet mot mennesker. Forskere ved Gingko Bioworks, et bioteknologifirma som også støttes av Gates, har lansert mRNA-injeksjoner som et tiltak for å dempe effekten av den globale oppvarmingen. World Economic Forum har også uttrykt støtte til klimavaksiner.

Den største pådriveren kommer imidlertid fra legemiddelindustrien, ettersom vaksineprodusentene hevder at vaksiner er et «kritisk svar på klimakrisen». I desember skrev legemiddelgiganten GSK på sine nettsider at «i møte med klimaendringene spiller vaksiner en avgjørende, men undervurdert rolle».

AstraZeneca erklærte i fjor at klimaendringene er en folkehelsekrise, noe som utløste bekymring for at legemiddelindustrien kan komme til å spille en rolle i klimamandater. Erklæringen kom to måneder etter at Sanofis konserndirektør for vaksiner, Thomas Triomphe, skrev en artikkel med tittelen «Vaksineinnovasjon er en kritisk respons på klimakrisen».

Pharmaindustriens prat om klimavaksiner kommer samtidig som Verdens helseorganisasjon (WHO), som har advart mot en forestående klimapandemi, utvikler globale vaksinepass. Hvis klimavaksiner for mennesker blir utviklet, kan WHO kreve at vaksinepassene viser en persons klimavaksinestatus sammen med andre såkalte «immuniseringer».

En status som viser at passinnehaveren ikke er oppdatert på noen av de planlagte vaksinene, kan føre til at vedkommende nektes retten til å reise mellom nasjoner eller til og med innad i en nasjon.”

https://frontline.news/post/gates-backed-startup-raises-26-million-for-climate-vaccines-suppressing-cows-gas-emissions?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2VWDG1Kz07oZMk3cb4lp34E4pAdyMFC5akq46RRfEiYXLBZuZEqrvaE2Y_aem_Adt8gtjjQQhaqYYZPWjgpt68F131b6xo6zXddbP2W_xnFa27FZuNJW67h-wgGx-iaC-dXjZbrGKSGGghUECaCMS1

 

Gavi-supported vaccines against climate-sensitive diseases

 

 

 

 

 

Les artikkelen direkte på Olehartattordet.blogg.no

Legg igjen en kommentar