Hvorfor må derimot.no gjøre FHI sin jobb? Her er en kort artikkel om immunforsvaret.

Derimot.no

Hvordan virker immunforsvaret?

John Enebak

Ekspertene påstår at vi blir mindre immune når nivået med antistoff i blodet reduseres etter en vaksinasjon. Derfor må vi ha påfyll av nytt antistoff mot koronaviruset.

Hva om dette er tull og tøys?

Ifølge vitenskapelig litteratur, går B-cellene i immunforsvaret i gang med å konstruere et nytt antistoff når vi blir invadert av et nytt og ukjent. Tiden det tar å ruge ut det nye antistoffet kalles inkubasjonstid. I løpet av denne tiden holder viruset party, helt uhindra av immunforsvaret. Immunforsvaret er i tenkeboksen og kan ikke gjøre noe med viruset før antistoffet er klart. Når inkubasjonstiden er over og det nye antistoffet blir rulla ut blir vi syke fordi viruset har greid å infisere cellene våre.

Neste gang samme virus kommer på besøk, har immunforsvaret oppskrifta på antistoff klart og starter antistoffproduksjon ASAP. Da blir viruset møtt med en tsunami med antistoff og blir utrydda før det rekker å infisere cellene våre. Da er vi immune.

Prinsippet med primær og sekundær immunrespons (med og uten inkubasjonstid) får du forklart i detalj i det interne leksikonet til Universitetet i Oslo.

Sett sammen linken:
https ://www.mn.uio.no/ibv/tjenester/kunnskap/plantefys/leksikon/i/immunsystemet-beskytter-mot-sykdom.html

Og da åpner det seg spørsmål:
– Hvorfor trenger vi stadig påfyll av antistoff når immunforsvaret normalt greier å lage det i enorme mengder når vi blir invadert av et virus som blir gjenkjent?

– Er ikke poenget med vaksine lenger å lære immunforsvaret å produsere antistoff uten at vi trenger å bli syke av det?

– Hvor kommer historien om at vaksinen “fyller på” antistoff i blodet fra? Vil de ha oss til å tro at det injiseres antistoff?

– Hva er det som gjør at immunforsvaret ikke lenger er i stand til å produsere sitt eget antistoff, sånn at vi stadig må ha nye vaksiner mot samme virus?

– Hvordan kan en boosterdose med en mRNA-vaksine basert på arvestoff fra et to år gammelt koronavirus (som har mutert til det ugjenkjennelige) få immunforsvaret til å danne antistoff omikron-varianten?

– Kommer hver vaksinedose med et nytt arvestoff?

Artikkelen er hentet fra derimot.no sitt kommentarfelt

178 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 178 ganger.

Post Views: 290

Les artikkelen direkte på derimot.no