Frankrike vil ha forhandlinger mellom Russland og Ukraina. USA og UK vi ha fortsatt krig for å knekke Russland.

Derimot.no

derimot.no:

USA og Storbritannia er på kollisjonskurs med Frankrike og hevder at det ikke er noen bakdør for Putin

Etter at Frankrikes president Emmanual Macron ba om en forhandlet løsning på krigen i Ukraina, sa amerikanske og britiske tjenestemenn at Russland må tape (krigen red.).

av Kyle Anzalone

USA og Storbritannia ser for seg Russlands fullstendige nederlag i Ukraina. Ved å bryte med andre NATO-medlemmer som foretrekker et forhandlet oppgjør, uttalte en amerikansk tjenestemann at krigen ender med Russlands «nederlag», og en britisk tjenestemann på høyt nivå sa at Russlands president Vladimir Putin «må tape».

I en tale til et italiensk nettsted sa Storbritannias utenriksminister Liz Truss at Russland må bli beseiret i Ukraina, og at det ikke var noen bakdører for Putin.

«Putin må tape i Ukraina, og vi må se til at landets (Ukrainas, red.) suverenitet og territorielle integritet gjenopprettet.» Hun la til, «mot dette målet må vi jobbe for å få med hele Europa, slik at de hjelper ukrainerne med å vinne.

Kommentarene fra Truss var et svar på at Frankrikes president Emmanual Macron antydet at Vesten kunne avslutte krigen ved å inngå kompromisser med Moskva.

«Vi er nødt til å gjøre dette med Ukraina og Russland rundt bordet. Avslutningene  på diskusjonene og forhandlingene må gjøres av Ukraina og Russland. Men det kan gjøres ved at de utelukker hverandre og heller ikke ved at de ydmyker hverandre», sa Macron.

USAs permanente representant til NATO siden 2021

Sammen med Paris presser Tyskland og Italia på for en diplomatisk fremfor en militær resolusjon. Det hvite hus har imidlertid samme holdning Downing Street. Fredag ​​ba USAs NATO-ambassadør, Julieanne Smith, om at Russland ble påført et nederlag.

«Vi ønsker å se et strategisk nederlag for Russland. Vi vil at Russland skal forlate Ukraina, vi vil at Russland skal stoppe volden, stoppe disse vilkårlige brutale angrepene på sivile,» sa Smith.

Siden starten av invasjonen har Washington forpliktet seg til til den militære løsningen for Ukraina. Mens utenriksminister Antony Blinken ikke har snakket med sin russiske kollega på over tre måneder, har USA godkjent over 30 milliarder dollar i våpenoverføringer til Kiev

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Ashkan Forouzani

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for Conflicts of Interest.

Linker finnes hvis en går inn i artikkelen som det er link til over.

168 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 168 ganger.

Post Views: 35

Les artikkelen direkte på derimot.no