Dokumentarfilm – Historien om Donetsk og Luhansk

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 22 Second

Se denne dokumentaren av den franske journalisten Anne-Laure Bonnel, hør hva hun mener Ukraina har gjort mot befolkningen i Donbas og muligens få en bredere forståelse. Denne dokumentaren representerer ikke Politikeren sitt synspunkt men er en del av sidens fokus på helheten. Imens media i vesten tar for seg alt det motsatte så retter jeg litt fokus på det vi ikke får vite.

Krigen i den østlige ukrainske regionen kjent som Donbas startet i 2015, varte i fem år og har drept over 13 000 mennesker, fordrevet millioner og ført til det verste bruddet i forholdet mellom Russland og Vesten siden. slutten av den kalde krigen.

Krigen ble forårsaket av iboende spaltninger i det ukrainske samfunnet, kombinert med klønete og egeninteressert intervensjon fra makter utenfor.

Krigens virkninger på Ukraina har vært dyptgripende: sammenbruddet av den post-sovjetiske ukrainske politiske eliten; milliarder av dollar i direkte og indirekte tap for den ukrainske økonomien; en engros restrukturering av de ukrainske væpnede styrkene; sosial dislokasjon og psykologiske traumer; og enestående miljøskader.

Ved å erklære Donetsk- og Luhansk-folkerepublikkene (henholdsvis DPR og LPR), beslagla væpnede russisk-støttede separatistgrupper regjeringsbygninger over hele Donbas, noe som førte til væpnet konflikt med de ukrainske regjeringsstyrkene.

Du kan se hvordan ukrainere oppførte seg i Donbass i denne dokumentaren.

Tilbake i 2015 bestemmer Anne-Laure Bonnel, en ung regissør, og mor til en fransk familie seg for å følge Alexander, en far til en ukrainsk familie, til Donbass-regionen i det østlige Ukraina i en pro-russisk sone.

I hjertet av krigen fanger hun de forferdelige bildene av en dødelig konflikt og en enestående humanitær katastrofe.

Les artikkelen direkte på Politikeren