Doc-TV LIVE 29.03.2022 EU tar kontrollen i Sverige, Biden mister kontrollen over alt

DocTV

I Sverige vedtok nylig en «uhellig allianse», mot regjeringens vilje, at bensinskatten skulle endres, noe som ville føre til rundt 5 kroner i reduserte priser på hver liter drivstoff. Men den som trodde at Riksdagen styrer det svenske demokratiet tok feil. For EU setter ned foten.

Her hjemme utnytter opportunistiske politikere krigen i Ukraina både til å få fortgang i det grønne skiftet, men også som unnskyldning for å sette i gang nok en EU-debatt.

Så kom nyheten i går om at Verdens helseorganisasjon ber alle medlemsland om å oppheve absolutt alle tidsgrenser for når en kvinne kan ta abort. Dette er allerede en realitet i enkelte delstater i USA.

Men tross alt: Uansett hvor skadelig klimahysteriet og det antidemokratiske EU er, så er det Ukraina som er arena for tidens viktigste politiske hendelser.

Da skaper det bekymring at USA ledes av en president som ikke virker å være helt i vater. Frykten øker for at Biden, som fremstår usikker og tilnærmet senil, skal føre verden ut i en tredje verdenskrig.

Programleder Erling Marthinsen har i dagens sending med seg redaktør Hans Rustad og Sverige-korrespondent Helena Edlund for å diskutere disse tingene.