Doc-TV LIVE 10.12.2021 Barbariet venter rundt neste hjørne

DocTV

For ganske kort tiden kjørte to settlere seg vill på Vestbredden og havnet i Ramallah. Der ble de omringet av palestinere og hvis det ikke var for en palestinsk sikkerhetsavdeling, hadde det gått med dem som med to israelske soldater som gjorde samme bommert for tyve år siden. De ble bokstavelig talt slaktet for øynene på en folkemasse i blodrus.

Denne gang slapp israelerne med skrekken og tapet av en brent bil. Men historien er ikke enestående. I Pakistan ble en srilankesisk fabrikkeier utsatt for den samme selvjustis av en mobb som gikk amok. Denne gang var NTB og byråene ærlige nok til å nevne at det var bare en i en rekke lignende lemlestelser og bestialske drap. Mobben tok selfies med det brennende liket i bakgrunnen.

Vi husker Asia Bibi som nesten led samme skjebne, men ble reddet av internasjonal opinion. Men guvernøren av Punjab, Salman Taseer, var ikke like heldig. Han hadde besøkt Bibi i fengsel og tatt til orde for en revisjon av blasfemiloven. For det ble han drept av en av sine livvakter.

Drapsmannen ble hyllet av den pakistanske Advokatforeningen og det ble bygget et museum til hans ære. Også på Frogner i Oslo demonstrerte salafister utenfor den pakistanske ambassade da han skulle henrettes.

Men hva har dette med Europa å gjøre? Ja, hva har Samuel Paty, Theo van Gogh, Pim Fortuyn, Charlie Hebdo, Bataclan, Brussel med dette å gjøre? Ett oppegående menneske merker at det treffer en i mellomgulvet, for det er vondt å erkjenne at barbariet har kommet til Europa og det vokser.

På bare 15 år må Lars Vilks og Kurt Westergaard begraves på ukjente steder og muslimer triumferer på Facebook over deres død.

Eller hva med Kongsberg? Norsk politi vifter med tryllestaven og håper drapene forsvinner fra hukommelsen. De gjør ikke det.

Steve Bannon intervjuet forleden to filmmakere som har laget filmen exiles om yesidier og kristne i Syria og Irak. Dette er kristendommens urområde.

I 2002-2003 var det 4 millioner kristne i området. Nå er en tidel – 400.000 tilbake.

Men det er da ingen fare for at noe lignende skal vederfares oss, kan du spørre.

Mon det. Her er en historie fra Danmark.

“‘Forbereder du dig på at dø?,’ lød den SMS som sognepræst Louise Britze Kijne modtog. …

Beskeden rummede flere koran-citater:

‘Hvis nogen ønsker sig en anden religion end islam, så vil den ikke blive godtaget fra ham (Allah, red), og i det hinsidige vil han være blandt de fortabte.’

Og det lyder også:

‘Sandelig, Allah har forbandet dem, der fornægter troen og beredt dem en flammende ild.’”

Kim Møller kommenterer:

Mindst tolv præster i Københavns Stift, Helsingør Stift, Roskilde Stift, Aarhus Stift mv. har modtaget truende sms’er med Koran-citater, beretter Kristeligt Dagblad. Flere har formentligt modtaget lignende beskeder, men har valgt ikke at anmelde sagen. Selvom vendingen ‘Forbereder du dig på at dø?’ i konteksten kun kan opfattes som en trussel, så betragter professor Jakob Skovgaard-Petersen det som ‘en mini-prædiken’. Et ‘usmageligt’ budskab, der kendes fra puritanske salafafister, men ikke noget han personligt ville forstå som truende.

Hvis det budskab Koran-tro prædiker til forveksling ligner dødstrusler, så er narrativet om ‘fredens religion’ et stykke fra skiven. Skovgaard-Petersen ignorerer de historiske erfaringer, og her skulle man måske høre mere på Jonas Adelin Jørgensen fra Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, der sammenligner med trusler mod kristne i muslimske lande såsom Pakistan, Bangladesh og Indonesien. I’ve seen the future, brother. It is murder.

Fra Kristeligt Dagblad – Præster har modtaget truende sms’er: ‘Forbereder du dig på at dø?’

Er det mulig å tenke seg at imamer var utsatt for lignende trusler og at det ble forbigått i stillhet?

Vi hører ramaskriket liksom vi hører tausheten, og den er blitt så overdøvende at medienes sensur bare hamrer inn hva som venter oss.

Hvis man ser på relieffene i det gamle Assyria og Babylon ser man at de ble styrt av konger som fremstår som Saddam Hussein for tre tusen år siden.  Det er kongen og kongens makt alene som gjelder.

Fra Nebukaneser og Sargon til Saddam. Det skjedde ikke så mye hva sivilisasjon angår.

Vi har levd tusen år med kristendom. Nå venter barbariet. Ikke si at du ikke forstå hva som ventet.

Vi skal fortelle deg det slik Primo Levi lover etter å ha overlevd Auschwitz.