Doc-TV LIVE 07.12.2021 Jakten på den indre fiende

DocTV

I Danmark har forsvarssjefen gått ut og advart mot faren for høyreekstremisme i egne rekker. Berlingske har fått tak i en internrapport og spinner videre på historier som viste seg ikke å holde vann. Eksistensen av slike varulver fyller et behov: Trusselen om at det finnes et nettverk av høyreekstreme lar seg ikke knuse. Noen har behov for at det er der.

Den høyreekstreme busemannen brukes til å knekte ytringsfriheten. Nylig kom det frem at politiet drar hjem til folk og tar en bekymringssamtaler med folk som de synes beveger seg på kanten av det aksepterte. Man må spørre: Hvor blir det av meningsmangfoldet? Skal alle være snille? Vi tviler på om politiet drar hjem til folk som tenker høyt om tolkning av koranvers.

At Justisministeren ikke hadde noen motforestillinger til politiets praksis er alarmerende. Det er når ytringsfriheten trues i praksis at det viser seg om den har noe forsvar.

I USA har man gått fra ord til handling: Der har FBI, Demokratene og justisdepartementet rullet ut den største etterforskning i USAs historie for å kartlegge hvem som var med på å planlegge 6. januar, som for øvrig var et helt lovlig møte. Absolutt alle som hadde noe med dagen å gjøre, alle som har stilt spørsmål ved valget, er under etterforskning.

Hvis Biden ikke hadde noe å skjule burde det ikke være nødvendig.