Doc-TV LIVE 06.12.2021 Milgrams eksperiment i fullskala og sanntid

DocTV
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

I 1961 foretok Yale-psykologen Stanley Milgram et eksperiment som ble skjellsettende for 68’erne: Under inntrykk av rettssaken mot Adolf Eichmann ville han undersøke om vanlige mennesker kunne få seg til å torturere sine medmennesker for en god sak.

One of the most famous studies of obedience in psychology was carried out by Stanley Milgram, a psychologist at Yale University. He conducted an experiment focusing on the conflict between obedience to authority and personal conscience.

Resultatet var sjokkerende: De aller fleste var villig til å gi strøm som påførte ofrene stor smerte, endog død.

Hva er relevansen for vår tid? Myndigheter og medier har mistet grepet om folket. De vet det og de vet at vi vet. Hvordan skal de få tilbake kontrollen? Ved å spille på frykt.

Den totalitære erfaring er at hvis man først klarer å sette toget i bevegelse vil det rulle av seg selv. Bevegelsen er forordninger, lover, regler, akkurat slik myndighetene har detaljregulert våre liv i snart to år. Og det er vokst frem en gruppe mennesker som nyter å herse med andre – især journalister – og de har fått en skare lydige undersåtter som bare adlyder, uansett hvor vanvittig påleggene er.

Dette gjør noe med rasjonaliteten i samfunnet.

Det er også de som nyter av å påføre andre smerte, i overført betydning, og de aller aller fleste finnes på venstresiden.

Sadisme er en venstreorientert metode.

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar