Doc-TV 05.01.2022 Støre og Vedum i fritt fall

DocTV

Regjeringen har en høy strømregning å betale. Med strømpriser på rekordhøye nivåer, betaler Støre og Vedum den hver dag. Dagens partimåling ga Ap 21,1 prosent og Sp 9,8. En samlet tilbakegang på 8,9 prosentpoeng fra valget, eller sagt med andre ord: en kvart million velgere har forlatt Støre og Vedum. På mindre enn 100 dager!

En regjering som snublet inn i strømkrisen, som pålegger samfunnet strenge restriksjoner, og griper inn i enkeltmenneskers private sfære i forbindelse med pandemien, kan skylde seg selv.

Mange, både partier, organisasjoner og enkeltindivider, reagerer nå på det som kan se ut som et forsøk på å drepe en hel næring: forbudet mot å servere alkohol. Et tiltak ingen andre land i Europa har gjennomført.

– Vi jobber hver dag for å løse utfordringene for folk, sa Ap’s partisekretær Kjersti Stenseng da hun kommenterte dagens partimåling. Virkelig? Dersom dette er det beste regjeringen får til, vil det komme nye «sjokkmålinger» hver uke fremover, og Høyre alene kommer til å bli større enn Ap og Sp tilsammen lenge før påske.

Klappjakten på de uvaksinerte har pågått en stund, men ordbruken blir styggere og styggere. Og mediene har ingen hemninger, hverken med selv å henge seg på retorikken, eller å åpne spaltene for alle og enhver som vil brennmerke de som ikke vil eller kan ta vaksinen. Uthengningen av de uvaksinerte er en dyster skamplett i norsk pressehistorie, skriver filosof Pål-Henrik Hagen i Subjekt. Vi er enig.