Det er slik det fremstilles: Vi trenger mikrobene.

Derimot.no

Professor Jan Raa: – Mikrobene holder oss friske!

Av Julia Schreiner Benito

– Hvorfor er vi vanligvis friske? Spørsmålet fikk solide svar fra professor emeritus Jan Raa under foredraget 22.3. i regi av Forent.

Raa (82) lovpriser jorden og dens mikrober.
– De er avgjørende for vårt medfødte immunforsvar. Småbarn spiser jord, om det skulle vært farlig, ville arten mennesket forsvunnet gjennom evolusjonen.

___________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hemali
___________________________________________________________________

Slik lød ett av budskapene under foredraget i Bærum. Som ung var Raa småbruker og grønnsaksbonde, han har fått sine doser jord. 

Bildet over, fra Forent: Silje Tuxen Thingvoll, Sverre Rokseth og Karianne Adriana Solvikaas. I midten foran professor emeritus Jan Raa.

– At vi vanligvis er friske, skyldes ikke at kroppen er i evig kamp mot mikrober som kan gjøre oss syke. Mikrobene er våre beskyttere. Fellestrekk for dem som har blitt alvorlig syke eller dødd av covid-19 er to ting: mangel på vitamin D og ubalanse i tarmfloraen, sa professoren. Han er mildt sagt forundret over at slik kunnskap ikke omtales av helsetopper eller media.

Raa er biokjemiker og har vært førstelektor i cellebiologi samt professor i mikrobiologi og biokjemi. Dessuten forskningsdirektør ved offentlige forskningsinstitutter, oppfinner, gründer og leder av bioteknologibedrifter basert på egne oppfinnelser og kommandør av St.Olavs orden.

Raa: – Land med høy vaksinasjonsgrad er hardest rammet av covid-19.

Nettverk av fellesskap

– Jeg blir berørt av Jan Raa, han har fått til så mye, sier Karianne Adriana Solvikaas fra Forent.
– Hva er Forent?
– Et åpent, samlende nettverk av frittenkende, søkende mennesker som ser bakenfor illusjonene. Når en tar andre valg enn massene, for eksempel ved vaksinene, så trenger en fellesskap. Det har vært tøft å velge en annen vei. Nettverket står for rettferdighet og menneskerettigheter. At disse verdiene har blitt visjoner, er tragisk. Visjonen bør være fred i verden, ikke menneskerettigheter. Frihetskampen fortsetter, sier Karianne.

Karianne Adriana Solvikaas fra Forent

– Er ikke pandemien over, da?
– Nei, selv om samfunnet har åpnet opp, så fortsetter kampen for frihet. Media har kastet seg over krigen i Ukraina, de færreste vet at høringsnotatene fra regjeringen innebærer en dramatisk begrensning på frihet og ferdsel ved neste «pandemi». Heller ikke blir vi opplyst om at forslagene – som trolig blir vedtatt – senker terskelen for begrepet «pandemi». Ordlyden om at det må en «almennfarlig sykdom» til for å innføre smittevernstaten endres til «strengt nødvendig» dersom endringene i loven blir vedtatt. Altså en subjektiv vurdering, advarer hun.

Blind lydighet

– Jeg får tårer i øynene bare ved å snakke om det, men det er vanskelig å nå fram fordi mange har valgt en overbevisning. Vi i Forent har valgt en annen vei enn de «lydige». Jeg kaller det blind lydighet, på mange måter er det en sorg å se hvor fanget vi er av systemet. Mitt håp er at sannheten vil stå seg og at det skjer en oppvåkning. Målet med Forent er fellesskap forankret i kunnskap, slik som med foredraget i går.
– Hvordan kan nordmenn forenes etter spliden som har preget oss?
– Jeg tror på tilgivelse og godhet. Ikke å si at «jeg hadde rett».

Forsidebilde: Sangga Rima Roman Selia

14 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 14 ganger.

Post Views: 74

Les artikkelen direkte på derimot.no