Derimot: X-president i Ecuador: Julian Assange ble fengslet ikke for å lyve men for å fortelle sannheten.Han ble levende begravet i Storbritannia. – Derimot

Derimot.no
Derimot: X-president i Ecuador: Julian Assange ble fengslet ikke for å lyve men for å fortelle sannheten.Han ble levende begravet i Storbritannia. – Derimot

derimot.no:

Det x-presidenten i Ecuador her sier er faktisk korrekt. Enhver journalist med respekt for eget yrke skulle forsvart Assange med nebb og klør. I stedet holdt svært mange klokelig kjeft og skrev om saken slik de forstod de måtte – for å holde på jobben.

Dette er ikke noe spesielt overraskende. En oppdraes i de store mediene til å skrive og forstå verden på en spesiell måte – hvis ikke må de slutte eller havne nederst på avansement-listen. Journalisme er ikke å fortelle sant, men å presentere verden gjennom de styrtrike eierne sine linser og deres verdensoppfatning som den ytterste fornuft og sannhet.

I Assange-saken er dette blottlagt. Han fortalte og avslørte store krigsforbrytelser og løgner og måtte i mange år i fengsel med isolering, anklaget av krigsforbryterne og fengslet av deres medhjelpere og system.

Det er i sannhet en omvendt verden vi lever i.

Knut Lindtner
Redaktør

Assange ble «levende begravet» for å ha fortalt sannheten – forteller en expresident fra Ecuador til RT.

Rafael Correa innvilget Wikileaks-grunnleggeren asyl i landets ambassade i London i 2012,.

Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange skulle aldri ha blitt fengslet i det hele tatt. Det har den tidligere presidenten i Ecuador, Rafael Correa, fortalt til RT i et eksklusivt intervju. Correa, som ga Assange asyl i landets ambassade i London i 2012, snakket med RT kort tid etter at nyheten kom om at australieren hadde blitt løslatt fra fengselet i Storbritannia, etter en avtale med USAs justisdepartement.

«Julian Assange ble forfulgt for å ha fortalt sannheten, ikke for å ha løyet. Og han forteller sannheten. Så ble han forfulgt og straffet og levende begravet i fengsel – som om han var en krigsforbryter», sier Correa.

Rafael Vicente Correa Delgado er en politiker som tidligere var president i Ecuador fra 2007 til 2017. I 2006 stiftet han venstresidepartiet Alianza PAIS. Han har kalt seg selv «en sosialist av det 21. århundre». Wikipedia

I 2010 sendte  Wikileaks ut opptak av et militærhelikopter fra USA som meiet ned sivile i Baghdad tre år tidligere. De hadde feilaktig blitt mistenkt for å være væpnede opprørere. Angrepet drepte 12 sivile, inkludert to barn, og to personer som arbeidet for nyhetsbyrået Reuters. 

Videoen var bare en del av de topp hemmelige filene Wikileaks publiserte. Det inkluderte også dokumenter fra USAs kriger i Irak og Afghanistan. Fra 2011 til 2019 søkte Assange asyl i den ecuadorianske ambassaden i London, av frykt for å bli utlevert til USA.

Men Ecuadors neste president, Lenin Moreno, opphevet Assanges asyl-status. Han ble, med tvang, hentet ut fra ambassaden, og arrestert av britisk politi. Så tilbragte hans fem år i høysikkerhets-fengselet Belmarsh London.

Correa sier han er «kjempeglad» over at Assange nå har blitt løslatt. Men han holder fast på at Assange  aldri skulle ha blitt behandlet slik i utgangspunktet.

«De virkelige forbryterne har sluppet unna», sier Correa. «Assange skulle aldri ha blitt fengslet- Tvert imot, han skulle ha blitt belønnet for sitt mot».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/599924-assange-buried-alive-truth-correa

Forsidebilde: KI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar