Derimot: X-CIA-analytiker.”Det kommer en krig i Libanon.” – Derimot

Derimot.no
Derimot: X-CIA-analytiker.”Det kommer en krig i Libanon.” – Derimot

derimot.no:

Krigen mot Hizbollah i Libanon vil nok komme.

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Mange mennesker tror at det vil komme en massiv israelsk militær kampanje mot Hizbollah i Libanon – slik det var i Indianapolis 500. Vi husker vel alle bilene der som var linet opp, og det var grønne flagg overalt, og bilene dro av gårde. Kampanjen mot Hizbollah vil nok komme – jeg tror den allerede er i gang. Det eneste som mangler er videofilmer av israelske væpnede kjøretøyer som ruller inn i Libanon.

Mange venner av sionistene som fortsatt har litt fornuft i behold har bønnfalt Bibi Nethanyahu og han kabinett om ikke å gå til krig mot Hizbollah. Men det ser ut som om Bin Gvir og Smotrich, to ultra-sionister , begge overbeviste terrorister, insisterer på at den israelske okkupasjonsstyrken (IOF) skal påta seg en slik operasjon.

Dette sa Smotrich i dag:

«Vi må sett i gang krigen i nord. Enhver avtale vi har med Hizbollah i dag må vi betale for, med renter, om få år. Jeg vet at krig koster, men det er ikke noe valg. Israel må kontrollere opp til Litani-elven».

Leit at han ikke er reservist i aktiv tjeneste. Da hadde han iallfall fått sjansen til selv å møte fram ved fronten, heller enn å risikere blodet til Israels ungdom. Fyrer som Geir og Smoptrich er ikke unike i Israel. Slik det også er gale politikere i Europa og Amerika, som med entusiasme sender andre foreldres sønner inn i krig uten at disse er forberedt på grusomhetene de vil oppleve.

Fram til nå har ikke innbyggerne i Israel lidd så mye om man sammenligner med det som palestinerne i Gaza og på Vestbredden har lidd. Når Israel nå skal sende sine styrker til invasjon i Libanon, vil sionistene antakelig oppleve hva det vil si å få ballistiske missiler og kryssermissiler i hodet. Det er bare å se på de to følgende videoene: De viser to typer angrep – et ATGM-angrep og et granat-angrep – mot det som ser ut til å være en israelsk militær utpost.

Det er bare en liten forsmak på hva Hizbollah gjør overfor israelske posisjoner inne i Israel. Å ja, Israel slår tilbake, med bomber og droner. Vi er vitne til en sakte økende eskalering. Hizbollah frister Israel, og sionistene snapper etter agnet som en sulten fisk.

Hezbollah har en formidabel militær og politisk kraft i dagens Libanon.

Også i Iran skjer det ting. Oppmøtet til presidentvalget i Iran var dårlig, for å si det mildt. Kun litt over 40 % av de stemmeberettigede deltok, det laveste valgdeltakelsen på 20 år. Så hva vil bedre enn enn å få i stand litt nasjonalistisk entusiasme  og gå inn i en slik krig sammen med Hizbollah.

Iran kom med følgende advarsel på lørdag: På lørdag advarte Iran om at «alle i Resistance Front», en gruppe i Iran og deres allierte i regionen, vil konfrontere Israel om de angriper Libanon.

Denne kommentaren fra Iran utsendinger í New York, gjør at man frykter en større regional krig som involverer Israel og Libanons Iran-støttede Hizbollah-bevegelse. De to sidene har skutt mot hverandre helt siden krigen i Gaza begynte. Samtidig med at urolighetene har eskalert den siste måneden, har det vært krigersk retorikk fra begge sider. 

Det israelske militæret sier at planene for en Libanon-offensiv har blitt «godkjent og vurdert». Hisbollah svarer at ingen i Israel vil bli spart i en total krig. I en post på den sosiale plattformen X sier de iranske utsendingene «at de fordømmer den psykologiske krigshissingen i sionistene propaganda når de snakker om å angripe Libanon».

Men de legger til: «Skulle det bli en fullskala militær aggresjon vil det bli en utslettende krig. Alle alternativer vil bli med, involvert  Resistance Front».

Hizbollah har advart Kypros om at de vil slå til mot britiske flyplasser på Kypros dersom disse blir brukt til å gjennomføre luftangrep mot Hizbollah-posisjoner. Jeg tror ikke dette er tomme trusler. Med iransk hjelp har Hizbollah kapasitet til å gjennomføre slike angrep.

Men mulige sammenstøt mellom Israel og Hizbollah blekner i sammenligning med hva som foregår i Ukraina, både når det gjelder teknikk og grusomheter. En israelsk invasjon vil føre til at det kommer til sammenstøt med Hizbollah, og krigen vil bare bre seg. Men det vil tappe Israels evne til å seire i en slik krig. 

Vi kan komme til å oppleve en situasjon i slutten av august at Israel må be USAs militære om å intervenere. Ikke akkurat en kampanje for den tullete gamle mannen som holder til i Det Hvit Hus. Joe Bidens tomme forvirrede sinn er ingen metafor. Det er en realitet.

USA er det eneste landet i verden som kan forhindre en slik krig. Men etter torsdagen debatt mellom Biden og Trump er De Forente Stater politikere og deres venner desperate. De er ikke villige til å beordre Israel til å holde seg i ro. Vi er i ferd med å oppmuntre Israel til en versjon av Thelma-og-Louise, til bare å trå gassen i bånn og styrte utfor kanten av Grand Canyon.

Bare at denne gangen er avgrunnen Libanon.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst.

Forsidebilde er GI-generert

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar