Derimot: Vil ikke følge EU immigrasjonspolitikk. Ungarn får milliardbot. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Vil ikke følge EU immigrasjonspolitikk. Ungarn får milliardbot. – Derimot

derimot.no:

Ungarn nekter å være med på EUs immigrasjonspolitikk – og må betale en bot på to milliarder til EU.

Av Swebbtv.

Ungarn ilegges en bot på 200 millioner euro, eller drøyt to milliarder kroner, for å ha nektet å gå med på EUs innvandrings- politikk. Det avgjorde EU-domstolen torsdag. I tillegg må Ungarn betale en million euro i bøter om dagen så lenge de nekter å rette seg etter dommen. Men ifølge landets statsminister Viktor Orbán vil de ikke rette seg etter dette.

Ifølge SR Ekot handler det om et oppgjør til EU på grunn av Ungarns «vegring mot å ta imot flyktninger under flyktningkrisen i 2015». Domstolen har tidligere, i 2020, fastslått at Ungarn brøt EUs asylregler. Det var en dom Ungarn ikke fulgte, derav de nye erstatningskravene fra EU.

«EF-domstolens beslutning om å bøtelegge Ungarn 200 millioner euro pluss 1 million euro daglig (!!!) for å forsvare EUs grenser er skandaløs og uakseptabel. Det ser ut til at illegale innvandrere er viktigere for Brussel-byråkrater enn deres egne europeiske borgere», skriver Ungarns statsminister Viktor Orbán på X.

«Vi vil ikke tillate økonomisk utpressing fra Brussel-byråkrater! Vi vil beskytte grensene og vi vil beskytte det ungarske folket!» skriver Orbán i et innlegg også på Facebook.

Orbán etter EU-dommen: Målet er «et blandet kontinent».

EU-domstolen dømmer Ungarn til å betale EU 200 millioner euro i erstatning for ikke å følge EUs immigrasjonsregler. Ungarns statsminister Viktor Orbán svarer nå at «Brussel-boblen er full av Soros-folk», melder Magyar Nemzet.

George Soros er en amerikansk finansmann og filantrop. Wikipedia. Han finansierer en rekke NGO-er som brukes til å fremme hans egen politiske agenda.

Det er i et intervju med Kossuth Radio fredag at Ungarns statsminister Viktor Orbán uttaler seg om EU-domstolens avgjørelse torsdag, om at Ungarn må betale erstatning tilsvarende drøyt 2 milliarder kroner til EU for ikke å følge EUs immigrasjonspolitikk.

Orbán hevder blant annet at den regjerende eliten i EU følger agendaen til milliardæren George Soros og hans nettverk.

– Brussel-boblen er full av Soros-folk. Soros har en plan om å hente inn en million migranter til Europa hvert år og skape et blandet kontinent, hevder Viktor Orbán i intervjuet.

Den ungarske statsministeren forklarte også at resultatet av EU-valget, der nasjonalistiske partier gikk sterkt frem i Europa, kan ha bremset toget mot krig. Men for å sikre fred på lengre sikt, må Donald Trump også velges til president i USA i november, mener han.

Fra Swebbtv, begge artikler publisert 14 juni.
To artikler oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og X-meldinger i orginalartiklene.
Orginalartikler: Ungern vägrar invandring – ska böta två miljarder till EU.
Orbán efter EU-domen: Målet är ”en blandad kontinent”.

Forsidebilde: Mag Pole

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar