Derimot: Vasallstatusen til Tyskland kan ikke demonstreres bedre.Nato dvs. USA overtar kontrollen av Tysklands militære styrker. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Hvis det er noen som er forundret over at «ekstreme» politiske krefter vinner fram i Tyskland, partier som AfD og BSW, da finner en av årsakene til dette her. Landet ledes nå av så knemyke politikere at oppreist politisk gange ikke lenger er mulig. Tyske interesser finnes ikke – bare USA-ledelsens interesser. Det samme er naturligvis tilfelle også i Norge.

Det meste av Europa er nå et territorium undelagt USAs (og dermed Israels) kapitalkrefter – ikke minst rustningsindustrien i USA.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland skal overlate det meste av kontrollen av hæren til NATO – Pistorius

Forsvarsministeren kunngjorde også at Berlin hadde kjøpt tre HIMARS rakettoppskytersystemer til Ukraina

Det meste av Bundeswehr (tyske væpnede styrker) vil være under NATO-kommando innen 2025, med rundt 35 000 soldater plassert på «de høyeste nivåer av beredskap», kunngjorde forsvarsminister Boris Pistorius under en hovedtale ved Johns Hopkins University i Washington torsdag.

Kunngjøringen kommer mens Tyskland sliter med å løse store personell- og utstyrsmangler i hæren, med mange erstatningsartikler kjøpt til Bundeswehr som sendes for å hjelpe Ukraina i konflikten med Russland. En parlamentarisk rapport i mars avslørte at hæren også «aldres og krymper», med 20 000 ubesatte stillinger og et «veldig høyt» frafall.

«Sikkerheten til våre allierte er vår sikkerhet. Derfor, innen neste år, vil flertallet av Bundeswehr bli plassert under NATO-kommando,» sa Pistorius i sin torsdagstale, og la til at «omtrent 35 000 av dem vil være på de to høyeste beredskapsnivåene.»

Boris Ludwig Pistorius er en tysk politiker. Han var fra november 2017 til 2023 innenriks- og sportsminister i den tyske delstaten Niedersachsen. Fra 2006 til 2013 var han borgermester i Osnabrück. Pistorius er 19. januar 2023 forsvarsminister i Tyskland. Wikipedia

Ministeren sa at Berlins fokus fortsatt er på å «beskytte våre allierte på NATOs østflanke», og pekte på Tysklands nylige grep for å øke sin militære tilstedeværelse i regionen.

I forrige måned sendte Tyskland et forhåndsteam med soldater til Litauen som en del av en plan for å etablere en fullstyrke panserbrigade på 4800 soldater, som skal være permanent stasjonert i den baltiske nasjonen som grenser til Russland innen 2027. Da sa Moskva flyttingen vil kreve at «spesielle tiltak» blir iverksatt som svar.

Når han snakket om den litauiske utplasseringen, kalte Pistorius det «en enestående sak i tysk historie» og et «klart signal» til Russlands president Vladimir Putin om at «hver tomme» av NATOs territorium vil bli forsvart.

Tidligere på dagen møtte Pistorius også sin amerikanske motpart, forsvarsminister Lloyd Austin, og avslørte at Berlin hadde kjøpt tre amerikanskproduserte HIMARS flere rakettkastere til Ukraina.

«De kommer fra amerikanske væpnede styrkers lagre og vil bli betalt av oss,» sa han. HIMARS bæreraketter er montert på et lastebilchassis og kan avfyre flere missiler raskt etter hverandre.

Pistorius kommenterte også muligheten for å gjeninnføre almen verneplikt i Tyskland for å hjelpe til med å løse sine personellproblemer, og sa at beslutningen om å avslutte verneplikten i 2011 var en «feil».

Tidene har nå endret seg, sa han, og «Jeg er overbevist om at Tyskland trenger en form for verneplikt.» Tysklands forbundskansler Olaf Scholz ser imidlertid ut til å være mindre opptatt av ideen, og sa i fjor at gjeninnføring av utkastet er «ikke en god idé».

https://www.rt.com/news/597350-germany-pistorius-army-nato

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar