Derimot: Uvanlig tidlig presidentdebatt: Planlagt utskifting av Biden? – Derimot

Derimot.no
Derimot: Uvanlig tidlig presidentdebatt: Planlagt utskifting av Biden? – Derimot

derimot.no:

Henta fra Politikus
Av Ove Bengt Berg

«Alle» var enige om at Biden gjorde en svært dårlig innsats mot Trump i torsdagens tv-debatt. Særlig blant demokratene og de som representerer den nåværende reelle makta i USA. Men alle i USA og i resten av Vesten som har fulgt med litt, kunne jo ikke tro at Biden skulle gjøre det noe bedre enn det han gjorde. Bortsett fra norske USA-korrespondenter. Biden presterte normalt og forventa sjøl om norske kommentatorer og «eksperter» ikke var orientert.
Det gjør det naturlig å tenke, var dette egentlig planlagt? Det er Helge Lurås som har satt meg på den tanken med et innlegg på iNyheter i dag. Lurås skriver:

Men han gjorde det ikke dårligere enn man kunne vente og forutse med tanke på de siste månedenes offentlige opptredener.

Og på den bakgrunn er reaksjonene og kommentarene som kommer fra ledende «snakkehoder» i de etablerte, venstreorienterte mediene i USA, som CNN, MSNBC, New York Times og Washington Post uttrykk for det som for meg fremstår omtrent som en forutgående plan.

Om å erstatte Joe Biden som Demokratenes kandidat.

Nå er det jo sånn at alt det som fortelles i eventyrene er sant, og er en uenig, så tilfredsstiller en kravet som å bli fullverdig «konspirasjonsteoretiker». Det er noe svært avskyelig og ekkelt, men vi som blir anklaga for det kan jo trøste oss med at vi er opphøya til teoretikere. Det er da tross alt noe. Men altså, å legge en plan som ikke bekjentgjøres for at det skal framstå som en tilfeldighet, er like gammel som en menneskelig gruppe eller samfunn.

Som Lurås skriver: Hvorfor skulle debatten mellom presidentkandidatene skje alt nå, før juli og før nominasjonsmåneden august? Noe som aldri tidligere har skjedd. TV-debattene har vanligvis ikke begynt før i september. Lurås skriver:

Det ble påstått at Joe Biden ønsket et tidlig debatt for å kunne snu stemningen blant velgerne. Det er vel mer sannsynlig nå at det var Demokratenes bakmenn som ville gjøre det så tidlig at det var tid til å bytte ut Biden innen det formelle samlingen (convention) i partiet fra 19-22 august.

Lurås fortsetter:

Stiller Biden, taper han.

Så i praksis virker saken opp og avgjort. Biden blir erstattet av Demokratene selv, om han blir erstattet med sin egen (tilsynelatende) velsignelse eller ikke. Han har ikke den støtten fra sine egne som trengs, og de sier det nå offentlig.

Trump er en mann som ikke er en del av det gjennomkorrupte politiske apparatet i USA, og målbærer vanlige folks mistillit til det styrende politiske sjiktet og deres frykt for et samfunn med økende fattigdom og i oppløsning. Trump er derfor som president en farlig mann for det styrende sjiktet.

Nå er jo det enkleste pistol, men det tar seg ikke så godt ut og kan virke mot sin hensikt. Så i første omgang stille en annen motkandidat som kan vinne rask oppslutning og beseire Trump, er sjølsagt en bedre løsning.

Framheva illustrasjon: 
Tumisu, Pixabay

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar