Derimot: USA vil bombe Iran fordi landet har produsert missilene som drepte tre USA-borgere i Jordan. Kan Russland bombe USA når USA-våpen dreper russere i Ukraina

Derimot.no

derimot.no:

USAs logikk er under enhver kritikk. Men når en ønsker å angripe andre land finner en alltid grunner til krig. Er det våpenindustrien som styrer USA i dag?

Knut Lindtner
Redaktør

Rapport: USA planlegger ukelang bombekampanje mot iranske mål.

Det Hvite Hus sier dette er USAs svar på droneangrepet i Jordan. Det vil ikke bli noe enkeltangrep.

Av Dave DeCamp.

Tjenestemenn i USA har fortalt NBC News  at USA planlegger å sette i gang en ukelang bombekampanje i Midt-Østen som hevn for droneangrepet i det nordøstlige Jordan som drepte tre amerikanske soldater. De sier at målene de har sett seg ut vil inkludere iranske mål utenfor Iran. Kampanjen vil bestå av vanlige angrep og Cyber-operasjoner.

Andre rapporter har sagt at USA også vurderer å se seg ut mål inne i Iran og Syria, eller den iranske marinen. Potensielle mål er ikke inne i Iran. Direkte angrep på det iranske militæret kan provosere fram en full krig mellom USA og Iran.

Til USAs  planer om å gjennomføre dette innrømmer Pentagon at de ikke har bevis på at Iran var direkte involvert i droneangrepet i Jordan. Pentagon har sagt at Jordan-angrepet bar «kjennetegnene» til Kataib Hizbollah, enn av de viktigste shia-militsene i Irak.

USA sier at Iran er ansvarlig, men kun fordi de forsyner Karaib Hizbollah og andre sjiamilitser med våpen. Tjenestemenn i USA forteller til New York Times at selv om man finner iranske våpen og pengemidler hos shia-militsen, så er det ingen bevis for at Teheran står bak «å ha beordret angrepet».

Det Hvite Hus sin talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet, John Kirby, sa på onsdag at USAs etterretning mener droneangrepet ble gjennomført av Islamic Resistance i Irak, en paraplyorganisasjon av irakiske shia-militser.

Islamic Resistance har tatt på seg ansvaret for mange av de 160 angrepene som er utført mot USA sine styrker i Irak og Syria siden midten av oktober. Angrepene startet som svar på USAs støtte til Israels slakting i Gaza. Kirby antyder en mulig langsiktig bombe-kampanje.

«Det du ser i starten vil ikke bli det siste», sa han, og la til at dette ikke vil bli noe « enkelt-angrep». Iran har sverget på at de vil svare på ethvert USA-angrep på iranere i regionen. «Den Islamske Republikken vil ganske sikkert svare på ethvert angrep mot vårt land, våre interesser og våre innbyggere om vi blir angrepet», sier Amid Saeid Iravani, Irans ambassadør i FN.

https://news.antiwar.com/2024/01/31/report-us-plans-weeks-long-bombing-campaign-against-iranian-targets/

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar