Derimot: USA-borger i Russland intervjuer en annen USA-borger i Russland: Russland er mer demokratisk enn USA. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Regis Tremblay bor på Jalta, Krim. Han er USA-borger, men har valgt å flytte til Russland hvor han intervjuer en rekke personer om verden rundt oss og hva som skjer. De han intervjuer er mennesker som våre medier i vest ikke vil høre meningene til og heller ikke få slike meninger fremført offentlig. Ofte har de betraktninger som er overraskende og forfriskende, men som bryter med det vi i vesten og i Norge oppfatter som virkeligheten.

Regis Tremblay

I intervjuet under snakker han med en tidligere USA-borger, Stanislav Krapivnik, født og oppvokst i USA, om verdenssituasjonen – ikke minst om faren for en atomkrig i dag. Men de berører i denne samtalen også andre tema som f.eks. det pågående presidentvalget i Russland, hva som vil skje hvis f.eks. Natoland sender egne tropper til Ukrainakrigen eller om det er demokrati i USA/EU-land sammenlignet med Russland.

Vi har tidligere intervjuet Regis Tremblay her på derimot.no da jeg traff han i fjor sommer på Jalta, Krim. Jeg vil anbefale intervjuet under som virkelig tankevekkende fordi vi her får betrakninger om oss sjøl og vårt vestlige perspektiv fra en som kjenner det fullt ut, men som også samtidig kjenner og forstår tenkningen på den andre siden.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar