Derimot: Universitet i Mexico: Voltaire Network (Thierry Meyssan) er den mest leste geopolitiske analytiker i fjor.

Derimot.no

derimot.no:

Vi velger med en form for tilfredstillelse å publisere denne listen som ikke betyr all verden. Den forteller ikke så mye og vi vet heller ikke hvilke kriterier som brukes for å frembringe denne rangeringen. Men vi har helt siden derimot.no ble startet for snart 9 år siden publisert artikler fra Voltaire Network, både redaksjonelle analyser fra Thierry Meyssan men også kortere meldinger om politiske tema som presenteres med en helt annen vinkling enn det vi er vant til fra norske medier.

Thierry Meyssan er en fransk journalist, venstreorientert konspirasjonsteoretiker og politisk aktivist. Han er forfatteren av undersøkelser av den ekstreme høyresiden, spesielt Frankrikes National Front-milits, så vel som den katolske kirken. Wikipedia 

Vi er ikke alltid enig i de analysene som presenteres, men de gir alltid impulser til ettertanke og inneholder som regel informasjon som vi ikke har fra før av fra våre vestlige medier. Men denne listen forteller også hvor lite orientert vi blir av våre store medier. De fleste i Norge har knapt hørt om disse geopolitiske analytikerne.

Vi legger også merke til den engelskspråklige Wikipedia-fremstilligen av Thierry Meyssan hvor han karakteriseres som «konspirasjonsteoretiker» – i denne sammenheng en hedersbetegnelse. Og det som også er påfallende er at Wikipedia-beskrivelsen ikke er oppdatert. Han har hverken omtalt National-Front sin milits eller den katolske kirken i sine artikler de siste 9 årene.

Av de andre på listen har vi presentert stoff fra F. William Engdahl ( som vi har en oversetteravtale med) og fra Pepe Escobar. Det er nok ikke tilfeldig at det er Voltaire Net. som presenterer denne listen. Denne listen er først og fremst interessant fordi den forteller oss at de som bare følger de store medier etter vår mening ikke får servert annet enn ferdigtygget graut. Hva det gjør med den intellektuelle fordøyelsen kan enhver tenke seg selv.

Knut Lindtner
Redaktør

Thierry Meyssan, «beste geopolitiske analytiker i verden 2024»

I følge en rangering utført i år av University of Mexico, er de 10 mest leste geopolitiske analytikerne i verden i 2023:

1 – Thierry Meyssan (Voltaire Network)
2 – Alexandre Dougine (Fudan University)
3 – Alfredo Jalife-Rahme (La Jornada)
4 – Pepe Escobar (Russia Today)
5 – Daniel Estulin
6 – F. William Engdahl (Engdahl Strategic Risk Consulting)
7 – Gideon Rachman (Financial Times)
8 – Robert D. Kaplan (Foreign Policy Research Institute)
9 – Parag Khanna (University of Singapore)

Denne rangeringen ble etablert for to år siden av University of Guadalajara. Thierry Meyssan er for tredje år på rad rangert som «verdens ledende geopolitiker».

Forsidebilde: Myriam Jessier

https://www.voltairenet.org/article220389.html

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar