Derimot: Tyskland trenger Russland.Trenger metaller/mineraler til sin opprustningspolitikk. – Derimot

Derimot.no
Derimot: Tyskland trenger Russland.Trenger metaller/mineraler til sin opprustningspolitikk. – Derimot

derimot.no:

Tyskland protesterer

Av Jan Hårstad

Dagens EU-bombe kommer fra Tyskland. EU skulle utmeisle en hardere sanksjonspolitikk mot Russland over Ukrainakrigen, men Kanzler Scholz setter foten ned. Diplomater har fått det travelt med å melde at «Berlin har blitt som Budapest.»

Før vi går til dagens virkelighet, tar vi en tur tilbake til Tyskland i 1934 som igangsatte ekstrem opprustning av Wehrmacht. Ekspertene oppdaget fort at Tyskland ikke hadde de nødvendige strategiske mineraler for dette og tilbød Sovjetunionen generøse handelsavtaler. Økonomisk var forholdet mellom NaziTyskland og Sovjetunionen strålende. Åpenbart håpet Moskva at Tyskland ville rette sine ambisjoner Vestover derved.

Dagens situasjon. Tyskland tar sikte på å bli EUs militære supermakt. 3% av BNP til militæret er omtrent 120 milliarder Euro i året.

Norge har bestilt 54 Leopard-2 tanks fra Krauss-Maffei Wegmann til en sum på 19,7 milliarder norske kroner. Bare småpenger i det norske krigsbudsjettet.

Årsaken til at Tyskland for kort tid tilbake var en slik økonomisk suksesshistorie var de tette handelsforbindelsene med Kina og Russland. Det er da mange analytikere som mener at USA igangsatte denne Ukrainakrigen med den hensikt å tvinge Tyskland i kne som en vasallstat. De som tviler på denne påstanden kan lese historien om ambassadør GRENELL i Berlin på wikipedia som hyttet og truet alt og alle. Det endte opp med sprengningen av Nord Stream og Tyskland kapitulerte: Vi er en amerikansk vasallstat.

Richard Allen Grenell er en amerikansk politisk kommentator og diplomat. Han ble i 2018 utnevnt som USAs ambassadør i Tyskland. (Fra Wikipedia)

Folk fra næringslivet i Tyskland har da i flere år skrevet tykke bøker om at den grønne krigsregjeringen kjører landet utfor stupet. Grønning og Krig samtidig ble umulig å leve med og derfor seieren til AFD ved Europavalget.

Det som fungerer er naturligvis våpenindustrien og de tre store er Rheinmetall, KruppThyssen og Krauss-MaffeiWegmann hvor storborgerskapet har plassert pengene sine. Men det er ikke bare disse nevnte som sluker strategiske mineraler. Det gjør også Volkswagen,Mercedez Benz og BMW.

Hvordan løse dette behovet? Jo, Tyskland planlegger å flytte våpenindustrien til Ukraina for der finnes alle de strategiske mineralene som Tyskland ikke kan leve uten. Og en hær på 5000 mann bygges opp i Litauen, 20 kilometer fra Hviterussland.

Der står norske Telemarksbataljon under tysk kommando og alle avtaler om våpenhandel undertegnes i det Norsk-Tyske Handelskammer. 

Under siste store krig var det den norske aluminiumsproduksjonen som Tyskland var helt besatt av, skulle gå til Luftwaffe. Uten tilgang til strategiske mineraler blir industristormakten Tyskland nedlagt.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar