Derimot: Tucker Carlson om intervjuet: Hva Tucker Carlsons synes var de 5 viktigste sakene fra Putin-intervjuet.

Derimot.no

derimot.no:

Av The Viligant Fox

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg syntes om intervjuet, sa den amerikanske journalisten Tucker Carlson kort tid etter sin to timer lange samtale med Russlands president Vladimir Putin. «Det kommer nok til å ta meg et år å bestemme meg for hva det var».

Carlson sa at «det er ingen tvil om» at Putin er smart. Han uttrykte imidlertid at den russiske presidenten «ikke er flink til å forklare seg». Ikke desto mindre kalte Carlson disse fem sakene de viktigste etter intervjuet med Putin.

#1 – Putin er «veldig såret» av å bli avvist av Vesten.
Under intervjuet delte Putin en beretning on en samtale med daværende president Bill Clinton, om muligheten for at Russland slutter seg til NATO. I følge Putin svarte Clinton først «Jeg tror det» på forslaget. Men etter å ha snakket med andre, sa han: «Det er ikke mulig».

Carlson spurte Putin om han var oppriktig når det gjaldt å bli med i NATO, og Putin presiserte at han oppriktig ønsket å vite om medlemskap var en mulighet. Han indikerte at et positivt svar fra Vesten kunne ha ført til en prosess med forsoning og, potensielt, eventuelt medlemskap i NATO. Carlson konkluderte i sine uttalelser etter intervjuet, «Det er hele poenget med NATO, antar jeg, det er å isolere Russland, og Putin er såret av dette.

#2 – «Russland er ikke en ekspansjonistisk makt.»
Carlson erklærte: «En må være en idiot for å tro at» Russland er en ekspansjonistisk makt. Hvorfor tror Carlson det? Fordi «Russland er for stort allerede. Det er den største landmassen i verden. De har bare 150 millioner mennesker». (Russland er nesten dobbelt så stort som USA i km2). Han la til: «De har mer enn nok naturressurser. De har ikke nok folk, etter deres syn. Så, ideen om at de vil ta over Polen, hvorfor vil du gjøre det? De vil bare ha sikre grenser».

#3 – Putin vil sannsynligvis ha fred i Ukraina.
Carlson: «Putin var villig til å innrømme at han vil ha en fredsavtale, og på en måte gi den bort med å bare si det høyt. Han sa det et par forskjellige ganger. Igjen, kanskje han lyver på måter jeg ikke oppfattet, men han fortsatte å si det, og jeg vet ikke hvorfor han ville si det hvis han ikke mente det».

«Faktisk,» fortsatte Carlson, «er det overveldende bevis på at det var en fredsavtale, eller en del av en fredsavtale med begynnelsen av fredssamtaler, et oppgjør av noe slag, på bordet. Men for et og et halvt år siden overbeviste tidligere statsministeren i Storbritannia, Boris Johnson, på vegne av Biden-administrasjonen, Zelensky og og den ukrainske regjeringen om ikke å gå inn i disse fredssamtalene. Jeg mener, det er på en måte et etablert faktum. Israelerne var der. De avslørte dette. Det skjedde».

#4 – Kravene til Russland om å gi fra seg Krim er vanvittige.
«Amerikanske tjenestemenn har sagt til meg og forteller en masse mennesker at en del av betingelsene må være at Russland gir opp Krim!» utbrøt Carlson. Han la til, «Krim var i russiske hender før denne krigen begynte», og advarte: «Putin ville gå til krig, atomkrig, hvis det står om Krim. Så hvis du virkelig tror at en betingelse for fred er at Putin kommer til å gi opp Krim, da er du gal!».

#5 – USAs merittliste med regimeskifte er «i beste fall tilsmusset».
«Vi er ledet av galninger,» beklaget Carlson. «Presidenten og den giftige idioten Victoria Nuland. «Å, vi skal avsette Putin sier de.» Vel, hva skjer da?» spurte Carlson. Han husket tidligere hendelser i nyere amerikansk historie, der styrtingen av utenlandske ledere ikke gikk så bra: «Hva skjedde i Libya da vi avsatte og tillot, du vet, Gaddafi å bli myrdet? Hva skjedde i Irak da vi stilte Saddam for retten? Disse landene falt fra hverandre, og de har aldri blitt gjenoppbygd igjen».

Carlson fortsatte. «I Afghanistan tok vi ut sentralregjeringen, og de kom tilbake. Det drives fortsatt av Taliban. Så vår merittliste med å slå ut lederen, noe som er veldig enkelt å gjøre, er i beste fall rufsete. Ting blir ikke alltid bedre. Og for å gjøre det mot Russland, landet med den største landmassen i verden og med det største atomarsenalet, du er på narkotika hvis du tror det er en god idé».

Fra Viligant News, publisert 9 februar 2024.
Oversatt fra engelsk. Videoer i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Tucker Carlson’s 5 Key Takeaways from the Putin Interview.

Forsidebilde: Wikipedia

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar