Derimot: Sveriges Nato-medlemskap henger i en tynn tråd. Tyrkere brenner Sveriges flagg utafor ambassaden i Ankara.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Featured

Svaret fra Tyrkiske aktivister på koranbrenningen i Sverige er påtenning av det svenske flagget i Tyrkia. Vi vet ikke hvor stor oppslutning om dette har i befolkningen, men det er et politisk signal om at forholdet mellom de to landene forverrer seg.

I denne sammenhengen er det Tyrkias tilnærming til Russland og Kina som er viktig. En kan ikke være venner når en befinner seg i en Nato-allianse (riktignok ikke erklært) som er i krig med vennen din (Russland). Tyrkia står i en form for politisk spagat, men inngår stadig nye omfattende økonomiske avtaler med Russland (gass/kjernekraft) og politiske normaliseringsavtaler (m/Syria) stikk i strid med USA/Nato ønsker og vilje. Samtidig orienterer de seg mot verdens største handels- og samarbeidsblokk SCO sammen med en rekke andre søkerland.

Som det fremgår av dette oversiktskartet er denne samarbeidsorganisasjonen nå dominerende på det eurasiatiske kontinentet og EU fremstår som et lite vedheng lang i vest.

Tyrkias anstrengte forhold til Nato er en viktig grunn til at alliansen ikke lenger henger sammen. Og brenningen av det svensk flagget under viser hvor vanskelig det er å forene Tyrkia og Sverige. Jeg tror mange i Sverige skal være glad for denne politiske drahjelpen de nå får fra Tyrkia, for Sverige har ikke vært av Russland siden 1790 og etter Finlands selvstendighet har de heller ikke felles grense med hverandre.

Knut LIndtner
Redaktør

Her er videoen:

Forsidebilde: Elisabeth Wales

19 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 19 ganger.

Post Views: 51

Featured Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar