Derimot: Svakhet og dumskap kjennetegner Nato-landene.Sverige stikker nesen frem bak USA og truer Russland. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Realiteten i dag er denne: Ukraina har tapt krigen selv med massiv Nato-finansiering og Natovåpen. Vestlige ledere klarer ikke å forholde seg til dette og prøver å unngå det som skjer ved å pøse inn stadig flere nye og mer langtrekkende våpen til Ukraina, til tross for at de militære lederne forstår at det ikke vil endre utfallet av krigen.

Men våre politiske ledere er ikke klare for å erkjenne sine totale feilvurderinger av virkeligheten, altså det militære, politiske og økonomiske styrkeforholdet i verden. Det er deres desperate kamp for å redde skinnet vi nå er vitne til.

I denne situasjonen er de villige til å risikere en direkte militær konfrontasjon med Russland – også en politikk bygget på en illusjon – forestillingen om Natos uovervinnelighet.

Sverige som nytt Nato-medlem uten noen militære bragder å vise til på flere 100 år, de blåser seg opp foran Russland med USA i ryggen. Norge har vært litt mer tilbakeholdne for vi har en grense mot vår store østlig nabo.

Vardø-radaren er det første som ødelegges i en krig mot Russland. Er Norge klar for en slik krig? Vi nærmer oss skritt for skritt.

Men Russland har gitt beskjed. Natovåpen (f.eks. langtrekkende missiler) som betjenes av Natosoldater (franske, britiske osv.), men hvor ukrainere er de som trykker på knappen, de vil bli regnet som angrep fra de Natoland som har levert dem. Russland vil kunne svare disse landene direkte militært. Da får vi en direkte Nato-Russlandkrig som det i dag i praksis er. Uten Nato-våpen og penger ville krigen vært over på noen få uker.

Det er bare russisk tilbakeholdenhet som ikke har ført til at Norge ennå har fått smadret alle Nato-varsligsanleggene ved kysten vår, særlig de i Finnmark. Med 12 USA-baser i Norge er vi omgjort til russisk atombombemål – sikkert noe de av våre politiker som står bak er svært fornøyde med, eller…

Den svenske forsvarsministeren er en lydig hund og regjeringen er en svak regjering slik nesten alle europeiske regjeringer nå er. De forholder seg ikke til sine lands interesser med til USAs globale interesser. Nå spiller de tøffe og tror at USA vil redde dem hvis Russland svarer.

Jeg tror Russland må gi noen Nato-land en blodig nese før virkeligheten går opp for våre ledere. Svakhet og dumskap går nå hånd i hånd.

Knut Lindtner
Redaktør

Sverige sier at Ukraina kan bruke svenske våpen mot russiske områder.

NATO-våpen brukt mot russiske områder kan være en risiko for alvorlige svar.

Av Dave DeCamp.

Sverige har gir Ukraina grønt lys for å bruke svenske våpen i angrep på russiske områder. Dette er et skritt Russland ser på som et forsøk på å få andre NATO-land til å forsyne Ukraina med langdistanse-missiler for å gjøre det samme.

Dette rapporterer Defense Post på mandag.

Den svenske forsvarsministeren Pal Jonsson ble spurt om muligheten for at Ukraina kan bruke svenske våpen mot russiske områder.

Han svarte: «!Ukraina har rett til å forsvare seg med militær aktivitet rettet mot fiendens territorium så lenge deres militære aktivitet er i overensstemmelse med krigens lover».

Siden Russlands invasjonen i februar 2022 har Sverige forsynt Ukraina med militær hjelp for rundt 3,5 milliarder dollar.

Det inkluderer anti-skips-missiler, anti-tank bæreraketter og Archer selvgående howitzers.

Ifølge nyheter i det ukrainske Defense Express, kan disse Archer-howitzene treffe mål opp mot 37 miles unna ved hjelp av GPS-utstyrte Excalibur artillerigranater. 

Men russisk elektronisk krigføring har ført til at Excalibur-granatene er ineffektive. Jonssons kommentar kom midt i stadig økende etterlysning fra Ukraina, at de må få lov til å brukte NATO-missiler til angrep inne på russisk område, nå som Moskva er midt i en Kharkov-offensiv.

Denne går ut fra Russlands Belgorod fylke.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sluttet seg til Ukrainas krav på søndag. Og USAs utenriksminister Antony Blinken forteller at han pusher på president Biden for å løfte på restriksjonene om Ukrainas bruk av NATO-våpen. På mandag fordømte Kreml Stoltenbergs  kommentar.

«NATO øker stadig sin innblanding», sa Kremls talsmann Dmitry Peskov.«NATO flørter med militær retorikk og henfaller til militær ekstase».

Storbritannia har sagt at Ukraina kan bruke våpen de har skaffet på russiske område. Men foreløpig er det ikke tegn til at britiske missiler har vært brukt til angrep inne i Russland.

Men våpen både fra USA og Storbritannia har blitt brukt til angrep på Krim. Men Russland  har lagt en rød linje når det gjelder bruk av NATO-våpen inne på russisk område.

Etter at utenriksminister David Cameron sa at Ukraina kan bruke britiske missiler mot russisk territorium har Russland advart Storbritannia om at de kan slå til mot britiske militære nettsteder i Ukraina og «andre steder» som svar.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar