Derimot: Store ukrainske tap i Bakhmut nå. Det er slutt på seiersmeldingene i våre store medier.

Derimot.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

derimot.no:

Slike meldinger som den under strømmer det nå inn daglig. Det er tegn på at de ukrainske forsvarslinjene i øst er i ferd med å gå i oppløsningen. Bakhmut er også på vei mot å bli et lite «Stalingrad» 80 år etter det tysk-nazistiske nederlaget der som av mange regnes som vendepunktet under 2. verdenskrig. Store ukrainske styrker er fastlåst i Bakhmut og er i ferd med å bli omringet.

Vi noterer oss også at nå tvinges våre store medier å legge om løgn-journalistikken sin om Ukrainske seier bare vi sender våpen. Ukraina vil tape krigen og det har vært klart etter min mening helt siden starten. Krigen er blitt forlenget av en voldsom innsats med utstyr, leiesoldater, etterretning, logistikk osv. fra Nato, med fryktelig mange drepte ukrainere som resultat. Nato har tømt våpenlagrene i mange Nato-land. Likevel taper de krigen.

Jeg noter meg at de russiske tapstallene beskrives som svært høye, noe russiske kilder benekter. Men det viktige her er det fryktelige som nå skjer og som kunne vært unngått hadde alle parter hadde fulgt opp MINSK-avtalene. Skam over Porosjenko, Merkel og Hollande som skrev under på noe de ikke aktet å holde!

Så kan enhver bedømme hver som driver mest etterrettelig informasjon.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland: Ukraina mister hundrevis av soldater hver dag

Washington mener Kiev bruker betydelige ressurser i kampen om Bakhmut

av Kyle Anzalone

Den tyske utenlandske etterretningstjenesten vurderer at Kiev mister et «tresifret antall» soldater daglig, ifølge en rapport i Der Spiegel. Berlin informerte politikerne om vurderingen under et hemmelig møte denne uken.

Tysklands føderale etterretningstjeneste (BND) er «skremt» over det høye antallet tap som Ukraina lider. Rapporten sier at Berlin tror at Ukraina mistet et tresifret antall soldater hver dag under slaget ved Bakhmut med russiske styrker. BND informerte tyske politikere om det høye antallet skadde og drepte ukrainske styrker under et skjult Forbundsdagsmøte forrige uke.

BND mener de ukrainske ofrene vil få alvorlige konsekvenser under fremtidige kamper. Den tyske etterretningstjenesten mener også at Russland lider store tap og bruker sine soldater som «kanonfôr».

Reuters rapporterte at tjenestemenn i Washington mener at Kiev brukte betydelige ressurser på å forsøke å forsvare Bakhmut. Det hvite hus råder for tiden Ukraina til ikke å starte noen større motoffensiver for å gjenerobre byen. Joe Biden-administrasjonen gir i tillegg råd til Kiev om at å fortsette å bruke mange soldater til å forsvare Bakhmut vil hindre ukrainske styrker i å angripe russere som forsvarer andre byer.

Ukraina søker stridsvogner fra sine NATO-partnere. Imidlertid har mange land, inkludert USA og Tyskland ikke ville sende sine moderne stridsvogner til Ukraina.

Bakhmut ligger i Donetsk-regionen. BND tror at hvis Russland tar byen, vil det åpne døren for ytterligere gevinster. I Bakhmut her det vært harde kamper i flere måneder, men intensiteten tok seg opp forrige uke. Russiske styrker har gjort noen fremskritt i byen.

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for Conflicts of Interest.

Forsidebilde: Lexica

4 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 ganger.

Post Views: 21

Les artikkelen direkte på derimot.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar