Derimot: Stoltenberg er langt på etterskudd. Innrømmer noe som lenge har vært klart. Nato klarer ikke forsyne Ukraina med ammunisjon.

Derimot.no

derimot.no:

Stoltenberg er langt på etterskudd. Innrømmer noe som lenge har vært klart.

Stoltenberg er på etterskudd og det har han vært hele tiden. Denne saken har vært kjent svært lenge men er ikke blitt Nato-offisiell før nå. Tjenestepersoner fra USA har vært sendt rundt i hele verden for å få land til å tømme våpenlagrene sine inn i Ukraina. Nå er det ikke mer å hente. Industrien i USA er for lengst flyttet til Kina.

F-16. Ukraina vil ikke få slike fly. De er snart 50 år siden de ble konstruert.

Da må dette innrømmes over et halvt år for seint. Saken med flyene er av samme karakter. Ingen vil sende fly til Ukraina, men ingen tør innrømme det for da sitter de med Svarte-Per og blir hovedansvarlige for Ukraina-nederlaget som nærmer seg. Derfor kommer de med løfter som de vet ikke vil bli holdt.

Egentlig er Panzer-saken presis det samme. Hverken USA eller Tyskland kommer til å sende tanks til Ukraina og de vet det. Men ingen vil si det, bare love noe de vet de ikke kommer til å holde for å unngå kritikk.

Vi skal merke oss at krigshissingen og sterke ord øker på fra Stoltenberg nå når krigen går mot slutten. Men det er ikke med ord kriger vinnes.

Knut Lindtner
Redaktør

Stoltenberg sier at Ukraina bruker mye mer ammunisjon enn NATO kan produsere

NATO-sjefen sier at krigen tømmer alliansens lagre

av Dave DeCamp

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa mandag at ukrainske styrker bruker betydelig mer ammunisjon enn alliansens medlemmer kan produsere, noe som legger en belastning på vestlige lagre.

«Krigen i Ukraina forbruker en enorm mengde ammunisjon og tømmer allierte lagre,» sa Stoltenberg til journalister i forkant av et NATOs forsvarsministermøte i Brussel.

«Den nåværende raten for Ukrainas ammunisjonsutgifter er mange ganger høyere enn vår nåværende produksjonsrate, og dette setter vår forsvarsindustri under press,» la han til.

Stoltenberg sa at NATO må «øke produksjonen» og at forsvarsministermøtet vil fokusere på «måter å øke vår forsvarsindustrielle kapasitet og fylle opp lagrene».

USA har sendt et enormt antall artillerigranater til Ukraina siden den russiske invasjonen. USA har gitt Ukraina over én million 155 mm granater og jobber for å øke sin produksjon av ammunisjon med 500 % i løpet av de neste to årene for å møte Ukrainas etterspørsel og også opprettholde Pentagon-lagrene.

Men selv med USAs og NATOs planer om å øke produksjonen, er det ikke klart om politikken med å oversvømme Ukraina med våpen er bærekraftig. For å kompensere for belastningen på NATOs lagre og tjene mer penger på krigen, ønsker britiske og andre vestlige våpenprodusenter å begynne å produsere våpen inne i Ukraina. Men en produksjonslinje kan ta år å etablere, og fabrikkene kan bli angrepsmål for Russland.

Stoltenberg sa at NATO er i et «logistikkløp» for å levere utstyr til Ukraina ettersom Russland oppnår flere gevinster i Donbas. – Nøkkelfunksjoner som ammunisjon, drivstoff og reservedeler må nå Ukraina før Russland kan ta initiativet på slagmarken, sa han.

Oleksii Reznikov

Den ukrainske forsvarsministeren Oleksii Reznikov slutter seg til NATOs forsvarsministre i Brussel på tirsdag, hvor han sannsynligvis vil presse på for jagerfly. Stoltenberg sa at det å gi Ukraina fly ville bli diskutert på møtet, men at han foretrakk å fokusere på våpen Ukraina kunne bruke umiddelbart, da trening på jagerfly ville ta tid.

Selv om det ikke har vært løfter om vestlige jetfly til Ukraina, sa Storbritannia at de vil begynne å trene ukrainere i hvordan de skal fly NATO-fly denne våren. Diskusjonen om jetfly kommer etter en rekke eskaleringer i vestlig militær støtte til Ukraina, inkludert levering av tunge stridsvogner og pansrede kampvogner.

Hvert nytt våpen bringer NATO og Russland nærmere et direkte sammenstøt, noe Stoltenberg tidligere har advart om kan skje. I desember advarte Stoltenberg om at en fullverdig krig med Russland var en «reell mulighet».

Forsidebilde: Mick Haupt

4 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 ganger.

Post Views: 25

Les artikkelen direkte på derimot.no