Derimot: Slutt å håpe om Gazakrigen.Vi står overfor mer krig rundt Israel. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Israelsk minister truer med å gjøre Vestbredden til ruiner akkurat som Gazastripen.

Av Ramon Tomey.
En israelsk minister har truet med å gjøre Vestbredden til ruiner på samme måte som Gazastripen.
Den israelske finansministeren Bezalel Smotrich kom med denne trusselen i en video lagt ut 30 mai. Videoen viste ministeren som henvendte seg til sine «naboer utenfor gjerdet». Spesielt var Smotrichs budskap rettet mot palestinere som bodde i byene Tulkarem, Nur al-Shams, Shuweika og Qalqilya på Vestbredden.

«Vi vil gjøre Vestbredden til ruiner som Gazastripen hvis terroren dere påfører bosetningene fortsetter», sa han. «Terrorisme mot innbyggerne i Israel må stoppe».

Finansministeren advarte om en usikker fremtid dersom det internasjonale samfunnet anerkjenner retten til palestinsk stat. Han advarte også om at 7 oktober operasjon Al-Aqsa Flood-angrepet, av Hamas fra Gazastripen, kan skje på Vestbredden også.

«Dette kommer ikke til å skje og vi vil ikke la det skje. Vi vil slå til mot terroren. Vi vil fortsette å styre Vestbredden fordi dette er sikkerhetsbufferen for bosetningene her, og for de store byene som ligger vest her i staten Israel».

I Smotrichs uttalelser er det påstander om «vold» fra palestinere på Vestbredden mot ulovlige israelske bosettere. Finansministeren og lederen av partiet Mafdal-religiøs sionisme, er også selv en ulovlig nybygger, ettersom han bor i den israelske bosetningen Kedumim. Bortsett fra sin ministerpost i det israelske finansdepartementet, har Smotrich også en stilling i det israelske forsvarsdepartementet, som gir ham makten til å utvide bosetningene på Vestbredden – noe som gjør ham til guvernøren for okkupasjonen av Vestbredden.

Ifølge Huffington Post kommer videoen også midt i den eskalerende volden på Vestbredden, startet av både det israelske militæret og israelske bosettere mot palestinere. Disse raidene har pågått siden operasjonen Al-Aqsa-Flood 7 oktober utført av Hamas, som kontrollerer Gazastripen. «Palestinere på Vestbredden har vært utsatt for vold fra bosettere og fordrivelser med tvang i årevis», fortsatte avisen.

(Relatert: TIDSLINJE: 75 år med Israels menneskerettighetsbrudd mot palestinere).

«Selv om Smotrichs trussel er bekymrende, er det ikke overraskende fra en som historisk sett alltid har vært åpenhjertig om sitt hat mot palestinere. I fjor sa Smotrich at han tror det ikke finnes noe slikt som palestinere. Tidligere i år innrømmet han at Gaza er en ‘ghetto’ og sa at den skulle bosettes igjen av israelere».

Israels offensiv mot Hamas strekker seg til Vestbredden.
Huffington Post påpekte også at Tel Aviv har rettferdiggjort sin krig på Gazastripen ved å hevde at de ønsker å utslette Hamas, formelt den islamske motstandsbevegelsen. Men Hamas er ikke representert på Vestbredden, det er den palestinske nasjonale myndigheten (PA) under Mahmoud Abbas som styrer området.

En uke før han la ut videoen sa Smotrich – som også har tilsyn med budsjettet for Israel Defense Forces (IDF) – at han ville slutte å overføre skatteinntekter øremerket PA. Han og andre medlemmer av Israels statsminister Benjamin Netanyahus koalisjonsregjering er åpne om ønsket om å annektere Vestbredden, og tvinge palestinere ut. Da regjeringen først ble dannet i desember 2022, ga koalisjosregjeringen ut en uttalelse, som sa at utvidelser av de ulovlige bosetningene på Vestbredden vil bli prioritert, med annektering som det endelige målet.

«Jeg tror mange palestinere på Vestbredden frykter at den logiske fortsettelsen av det Israel gjør i Gaza, er at de vil gjøre det samme på Vestbredden», sa Yousef Munayer, seniorstipendiat ved den ideelle forskningsorganisasjonen Arab Center Washington, D.C. (ACW). «De ville drømmene til disse høyreekstremistene er å kunne avfolke Vestbredden, tvinge palestinerne ut og ytterligere etablere deres kontroll over landområdet».

Han fortsatte: «Nå er forskjellen selvfølgelig at dette kommer på et øyeblikk når det er enorme ødeleggelse i Gaza. Og de sier ‘Vel, vi skal gjøre dette også på Vestbredden .’ Det truer med en voldsbruk som vi ikke har sett her på Vestbredden ennå».

Fra Natural News, publisert 7 juni 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Israeli official threatens to turn West Bank into RUINS just like the Gaza Strip.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar