Derimot: Slik er det blitt i vesten og i norske redaksjoner:Sannheten er en trussel og må stoppes.

Derimot.no

derimot.no:

Ungarns statsminister Viktor Orban har beina på jorden og prøver å ivareta Ungarns interesser innad i EU. Derfor får han også stor oppslutning til sin politikk ved valg i motsetning til stort sett alle andre europeiske regjeringer. I mange land skifter folk regjering fordi de som velges ikke fører en politikk som tjener befolkningen, men EUs og USA/Natos interesser.

Viktor Orbán er en ungarsk politiker. Han er landets statsminister fra 2010 og var også statsminister fra 1998 til 2002. Wikipedia

Når regjeringsskifter er gjort noen ganger med det resultatet at befolkningen får nøyaktig den samme politikken som den forrige utskiftete regjeringen førte, da mister folk troen på at de kan oppnå noe gjennom valg. For alle partiene som stiller til valg vil føre politikken videre i den samme hovedretningen med bare mindre justeringer. Dette kaller de valgfrihet og demokrati. Folk kan velge mellom partier som i praksis er fraksjoner i det samme partiet. Vi får en ettpartistat kamuflert som valgfrihet.

I Ungarn har de en regjering som fører den politikken de lovet folk og som våger å tale «Roma midt imot», dvs EU-ledelsen. Det blir de belønnet for i valg etter valg.

Nå har Ungarns statsminister ennå en gang begått den utilgivelige feilen å si noe som er korrekt: Ukraina vil tape denne krigen og et økende antall mennesker i Europa ser at dette er realiteten. Virkeligheten om krigen avdekkes ikke i mediene, men på slagmarken, det skjønner alle som tenker seg om.

Medienes oppgave, her er NRK spesialist, er å skape inntrykk av at krigen kan vinnes. Dette sies for at krigsindustrien skal få mer penger til å lage våpen. Prisen er forferdelig for Ukraina, for hele landets befolkning unntatt de som beriker seg på krigen.

Fredsforhandlinger er det ingen i vest som tør nevne. I dag 23.02 har Bergens Tidende (avisen som forvalter sannheten på Vestlandet) en lederartikkel hvor konklusjonen er at vi må øke støtten til Ukraina. De vil ha mer krig selv om Ukraina nå taper så det suser. BT vil altså ha mer krig og ikke fredsforhandlinger og slik er det i stort sett alle redaksjoner over hele vesten.

Ordene FRED og NEDRUSTNING er det ingen politikere og medier som lenger bruker. Det forteller at det i praksis er krigsindustrien som nå styrer både medier og våre politikere og all dominerende offisiell tenkning. Det er tankefeil å bruke slike ord som fred og nedrustning.

Nå har Orban igjen tråkket i salaten og sagt noe som ikke skal uttales: Ukraina vil tape.

Slik er det blitt. Snakker du sant er du et utskudd. Sannheten er en trussel mot den rådende makten.

Knut Lindtner
Redaktør

Ungarns statsminister: «Nesten ingen» tror Ukraina vil vinne.»

Viktor Orban har angivelig sagt at misnøye med EUs politikk representerer en mulighet for konservative i hele blokken.

Ungarns statsminister Viktor Orban har sagt at den umiddelbare fremtiden er dyster for EU på grunn av måten Ukraina-konflikten utspiller seg på.

Han kom med kommentarene under en Fidesz-KDNP-parlamentarisk fraksjonskonferanse bak lukkede dører onsdag, ifølge medieoppslag.

Orban, som er en fremtredende kritiker av blokkens politikk og har motarbeidet finansieringen av Kievs konflikt mot Russland, spådde en stor seier for konservative partier i valget til Europaparlamentet i juni. «Krigen vil ikke ta slutt. Europas byrde vil bli tyngre, fordi økonomisk støtte til Ukraina vil avta på grunn av tvister i USA midt i presidentvalget, sa han på konferansen, ifølge avisen Magyar Nemzet.

Bondeopprør er ikke noe nytt i Europa. I dag har det andre former.

«Å støtte ukrainerne har en enorm politisk pris. Bønder gjør opprør over hele Europa, og nesten ingen tror på ukrainernes seier, sa Orban. Det kan bli en endring i politikken fra Brussel etter valget, og Washington kan også endre kursen etter presidentvalget senere i år, antydet han.

Orbans spådom om utfallet av Ukraina-konflikten ser ut til å stemme overens med synspunktene til borgere i 12 EU-medlemsstater som nylig ble undersøkt av European Council on Foreign Relations (ECFR).

Resultatene av meningsmålingen ble offentliggjort onsdag og viste at bare 10 % av de spurte trodde Ukraina ville slå Russland på slagmarken. Dobbelt så mange trodde Russland ville seire, mens 37 % sa at et kompromissoppgjør var det mest sannsynlige resultatet. Ungarerne var de mest pessimistiske med tanke på en ukrainsk seier, med bare 5 % med tanke på at dette var det sannsynlige resultatet av konflikten. Totalt 31 % spådde at Russland ville vinne.

https://www.rt.com/news/592935-orban-ukraine-win-eu/

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar