Derimot: Sannheten og ytringsfriheten er en trussel mot makten: Storbritannias regjering med tiltak for å sensurere uønskete meninger.

Derimot.no

derimot.no:

Den britiske regjeringen opprettet en Counter Disinformation Unit (CDU) ved starten av Covid-19-pandemien [1]. En parlamentarisk undersøkelse har vist at dette offentlige organet sensurerte avvikende meninger.

CDU ledes av Sarah Connolly, en menneskerettighetsspesialist ved Cambridge University. Budsjettet er ikke avslørt, men vi ser for øyeblikket på minimum femti ansatte, som må legges til de som jobber for et underleverandørfirma for kunstig intelligens.

I følge Daily Telegraph den 1. september 2023 består CDU av representanter for de hemmelige tjenestene (MI5, MI6, GCHQ) og BBC [2].

I strid med prinsippet om ytringsfrihet har dette byrået vært medvirkende til å få avvikende meninger om Covid – slik som professor Carl Heneghan, Molly Kingsley og doktor Alexandre de Figueiredo om tiltak som gjelder mindreårige – hentet fra internett og fra BBC-tv. og radioprogrammer.

Dette byrået drev i hemmelighet lobbyvirksomhet på sosiale medier generelt. Imidlertid møtte det angivelig vanskeligheter når det kom til Twitter.

[1] «Counter-Disinformation Unit – open source information collection and analysis : privacy notice«, Department for Science, Innovation & Technology, March 16, 2023. [2] «Secretive Covid disinformation unit worked with security services«, The Daily Telegraph, September 1st, 2023.

https://www.voltairenet.org/article219641.html

Les artikkelen direkte på derimot.no