Derimot: Russlands industri-kapasitet gir dem enorme fordeler: De produserer i dag tre ganger flere granater en vesten samlet. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Denne rapporten bekrefter noe som har vært klart i svært lang tid, men som alle store medier i vest har oversett og ikke tillagt betydning. Et lands materielle industri-kapasitet er svært viktig i en krig. Og her er det vesten feiler. USA har utplassert industrien sin til Asia og EUs kapasitet er også for dårlig. Å legge om til granatproduksjon er noe som ikke bare krever ressurser, men også god tid. Når vesten langt ut i en krig oppdager at de går tom for granater og at kapasiteten er for dårlig, da er egentlig og i praksis krigen tapt.

Dette er kanskje det viktigste våpenet i en krig. (Foto: iStock)

I en moderne krig er det granater (artilleri) som dreper flest, ikke geværer, altså kuler. Miner dreper også mange og i denne krigen dreper også droner, som en noe nytt. Bare ulikheten i granat/missil volumet forteller at de ukrainske tapene må være skyhøye sml. med de russiske.

For enhver som kan telle tilsier granatvolumet at Ukraina må ha mistet fryktelig mange mennesker i denne krigen. Noen vestlige kilder hevder at de russiske tapene er langt høyere enn de ukrainske. Dette er ikke bare usannsynlig men fullstendig misvisende noe granatproduksjonen sier alt om.

Det er på tide at en nå i vest begynner å forholde seg til realitetene.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland produserer 3 ganger så mange granater som USA og Europa til sammen. Rapport.

Av Will Porter.

Russlands forsvarsindustri spytter ut nesten tre ganger så mange artilleri-granater som deres motparter, Amerika og Europa. Dette er ifølge en etterretningsrapport fra NATO som CNN har fått tak i. Vesten har prøvet å få opp produksjonen, samtidig som de ukrainske troppene lider av en alvorlig mangel på ammunisjon.

Samtidig som USA og Europa til sammen har kapasitet til å produsere 1.2 millioner granater årlig, har Russlands resultater nå nådd 3 millioner. Det er NATOs anslag.

Selv om Washington har som mål å øke produksjonen av 155 mm granater til 100 000 hver måned i 2025 – opp fra 28 000 forrige september. kan målet bare nås hvis USA gjenopptar hjelpen til Kiev. Og det vil fortsatt være en mindre av halvparten det Moskva produserer. Ifølge tjenestemenn i USA fyrer Russland av rundt 10 000 granater pr. dag. På den måten overgår de Ukrainas daglige avfyringer på 2000.

Estlands forsvarsdepartement har antatt at Kiev vil trenge 200 000 runder hver måned for å kunne stille opp mot Russlands ildkraft. Den Europeiske Union har også satt i gang tiltak for å øke granatproduksjonen for å kunne tette dette gapet. De har bedt landene skaffe 1 million granater før mars.

Men denne blokken har senere innrømmet at de bare vil kunne greie halvparten, de kan bare skaffe litt over 500 000 før den tiden.

Dette er 155 mm. artilleri-granater. Russland produserer 3 ganger flere av disse enn USA/EU. Det er en viktig grunn til at Russland vinner krigen i Ukraina. (Foto: iStock)

Selv om Europas produksjonskapasitet har et etterslep for å møte Ukrainas behov, er det rapportert at en gruppe vestlige stater er blitt enige om å kunne skaffe 800 000 artillerigranater som kan «leveres innen få uker», ifølge Bloomberg. Den Tsjekkiske Republikken skal være en mellommann i en slik avtale, mens Canada, Danmark, Frankrike, Tyskland, Latvia. Litauen og Nederland er ventet å betale regningen.

Vedvarende ammunisjons-mangel er en forklaringen på de siste tilbakeslagene for de ukrainske styrkene. Inkludert er at de trakk seg tilbake fra den viktige byen i Donbas, byen Avdeevka. Vi har også sett en slapp sommer-offensiv som ikke klarte å få til noen betydelig framgang.

Selv om USA har forsynt Kiev med mer enn 2 millioner runder med 155-granater og en hel mengde annen ammunisjon siden 2022, så ser det ut til at den amerikanske militære assistansen nå har tørket inn takket være kongressens blokkering av den siste hjelpepakken.

Deler  av en større hjelpepakke som skulle sende våpen til Israel og andre USA-partnere, med 60 milliarder til Ukraina, er fortsatt blokkert av republikanere i Representantenes Hus. De har forlangt at det også skal bevilges midler til USA grensepolitikk før de godkjenner en slik bevilgning.

Pentagon har gjort kjent at de ble tomme for penger å sende til Ukraina i desember i fjor. Senior offisielle tjenestemenn har nylig fortalt Politico at Washington allerede har et hull på 10 milliarder dollar. Det er umulig for dem å fylle opp USAs egne lagre før en ny bevilgning har gått gjennom.

Krigen mellom Russland og Ukraina går nå inn i sitt tredje år. Utsiktene for Kiev blir stadig dystrere. Troppene deres kjemper langs en enorm frontlinje. De har hatt store tap, og venter fortsatt det samme. Til tross for  avhengigheten av utenlandske styrker ser landets skjebne nå å avgjøres  i vestlige hovedsteder. Men der har den folkelige støtten dalt betraktelig siden konflikten startet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://libertarianinstitute.org/news/russia-producing-3-times-more-shells-than-us-europe-combined-report/

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar